avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat handicap

Buna ziua, am un salariat care a adus un certificat de handicap din care reiese gradul- accentuat, data- permanent si este nerevizuibil. Eu am facut adresa scisa , oficiala catre medicina muncii pentru a dispune cele necesare luarii in evidenta - nu reiese ce handicap are, codul, ;
Momentan nu am primit raspuns de la medicina muncii, insa nedumerirea mea este urmatoare: eu il iau in calcul cand fac salariile, (reducere impozit) sau astept pana primesc raspuns de la medicina muncii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 16:52, 23 Martie 2018
Daca are mentionat grad accentuat, atunci este scutit de plata impozitului pe venit.
Da, pentru persoanele care au handicap grav sau accentuat, nu se retine impozitul pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salar marina31 marina31 Buna ziua, Sunt persoana cu handicap gr II cod boala g80, g83 Certificatul este permanent si nerevizuibil Am prezentat certificatul angajatorului, pentru ... (vezi toată discuția)
Ce contributii trebuie sa plateasca? AndreeaMadalina AndreeaMadalina Buna tuturor. M-am angajat recent la un ziar local, prin repartitie de la somaj, program de 8 ore. In contractul meu de munca salariul este de 975 lei. Seful ... (vezi toată discuția)
Persoana cu dizabilitati comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un salariat care sustine ca are de mai mult timp un certificat pentru persoane cu dizabilitati (pe care nu l-a adus la firma deocamdata) , ... (vezi toată discuția)