Sant presedintele unei asociatii de locatari .Astazi la un proces cu un rau platnic ( dat in judecata conf. art 50 ) presedinta completului de judecata mi-a spus ca nu pot sa folosesc prevederi din legea 230/2007 care se refera la as. de proprietari eu fiind de locatari. Intrebarea este daca s-a stipulat undeva ca as.de locatari folosesc legea 230/2007 pentru a o lamuri in instanta . In caz contrar rau platnicul scapa. Pana acum am desfasurat activitatea conf. legii amintite inclusiv unele amenzi primite de la primarie conf. acestei legi. Multumiri
Legea 230/2007 se refera la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, nu de locatari. Acesta este aspectul pe care l-a invederat instanta .
In viitor, daca veti dori sa invocati temeiul acestei legi, va trebui sa infiintati o Asociatie de proprietari. Altfel, va fi necesar sa incercati sa recuperati datoria de la rau platnici in conformitate cu statutul asociatiei de locatari.
Locatarul, spre deosebire de proprietar, este definit ca:"persoana care locuieste"(in calitate de chirias), in timp ce proprietarul detine, stapaneste acel spatiu. Aceasta este diferenta la care instanta a facut referire.
Totusi Serviciul Asociatii din Primarie cand vine in control sau cerceteaza o sesizare face concret referiri numai la legea230/2007 inclusv sanctionarea. . Avem sase hotarari de la aceiasi judecatorie , in aceiasi speta , hotarari favorabile pentru asociatii de locatari care au dat in judecata conf. art. 50 din legea 230/2007 . Pot fi aduse ca argument la noua infatisare ?