avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans antecontract - prima casa 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans antecontract - prima casa 2018

BUna ziua, AM OPTAT PENTRU UN CREDIT PRIMA CASA, AM APROBAREA BANCII, SUNT ELIGIBIL PENTRU SUMA PE CARE O DORESC, AM AVANS DE PESTE 5%. aM GASIT APARTAMENTUL , IAR ACUM CEI DE LA BANCA IMI SPUN CA TREBUIE SA INCHEI UN ANTECONTRACT INTRE MINE SI VANZATOR. cEI DE LA BANCA MA SFATUIESC SA NU DAU TOT AVANSUL ACUM, CI DOAR O SUMA MODICA 1000- 2000 LEI. IN ACELASI TIMP MI-AU SPUS CA IN ANTECONTRACT TREBUIE SPECIFICAT CA RESTUL AVANSULUI VA FI PRIMIT DE CATRE VANZATOR LA INCHEIEREA cvc ADICA MAI LA FINAL CAND STIU CA AM APROBAREA FONDULUI DE GARANTARE . AM FOST LA UN BIROU NOTARIAL SI MI S-A SPUS CA TREBUIESC ACHITATI INTEGRAL CEI 5% DIN VALOAREA IMOBILULUI . eXISTA O LEGE CARE MA OBLIGA SA ACHIT INTEGRAL CEI 5% LA INCHEIEREA ANTECONTRACTULUI ? aSTEPT UN RASPUNS DE LA DVS. mULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: toader_marian , utilizator 11:33, 24 Februarie 2018
Va trebui să achitați 5% din prețul de cumparare
Nu trebuie sa achitati cei 5% anterior incheierii contractului. Obligatoriu este sa achitati minimum 5% din pretul de vanzare din contributii proprii, dar nu neaparat la momentul semnarii antecontractului. De exemplu, puteti achita 1% la momentul semnarii antecontractului si 4% la momentul semnarii contractului.

MihailZC a scris:

Nu trebuie sa achitati cei 5% anterior incheierii contractului. Obligatoriu este sa achitati minimum 5% din pretul de vanzare din contributii proprii, dar nu neaparat la momentul semnarii antecontractului. De exemplu, puteti achita 1% la momentul semnarii antecontractului si 4% la momentul semnarii contractului.

Sa inteleg ca se poate proceda si asa, legal , bineinteles. Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu ... Irina0705 Irina0705 Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu credit imobiliar(NU Prima Casa). Suntem la etapa in care trebuie sa facem un antecontract. La ... (vezi toată discuția)