avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu ...

Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu credit imobiliar(NU Prima Casa).
Suntem la etapa in care trebuie sa facem un antecontract. La banca mi s a spus sa inchei un antecontract, cu avans de 15% din pretul de vanzare(64000euro), suma cu care vanzatorul sa radieze casa sa fie libera de sarcini....Eu am urmatoarea dilema, dam avansul, radiaza ipoteca, dar in cazul in care banca subevalueaza casa, si nu putem acoperi restul de pret din ce da banca....deci practic nu putem lua casa, cum ramane cu avansul dat, avand in vedere ca vanzatorul nu mai are banii? Ce solutie exista ca sa evitam atatea necunoscute?Multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:47, 20 August 2021
Pai, ar trebui mentionat in antecontract ca daca nici una dintre parti nu se dezice dar banca creditoare X nu aproba cererea de creditare pentru suma de X pentru cumpararea imobilului, atunci vi se returneaza avansul.
De asemenea, trebui sa stiti ca, de regula, functionarii bancari folosesc prost cuvantul avans, in sensul ca de fapt e vorba de contributii proprii ale dvs si nu de avans, deci, cand semnati antecontractul e suficient sa stabiliiti care este pretul, cat veti achita din surse proprii si cat din credit, si sa achitati o suma de bani (mica, nu neaparat 15%).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul ipotecat poate fi vandut direct de catre creditor (banca). Puteti explora aceasta varianta. In limbaj curent, s-ar chema preluarea creditului


MihailZC a scris:

si sa achitati o suma de bani (mica, nu neaparat 15%).

Ba cam 15% sunt ceruti de regula de banci ca si contributie prorprie. Mai mica e la prima casa, 5%.
Asa este, dar sunt ceruti ca si contributie proprie, nu ca "avans", astfel incat nu trebuie achitata toata aceasta suma la momentul incheierii antecontractului, ci doar un avans real mai mic, specificandu-se in antecontract ca restul, pana la 15% vor fi achitati din surse proprii pana la data incheierii contractului iar restul de 85% din credit.
@irina Cand e vorba de zeci de mii de euro nu aici as solicita consiliere. As cauta un avocat pe care l-as plati sa ma sfatuiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare alinaerik alinaerik Pot cumpara un apartament evaluat la un pret mai mare dar dupa ce am discutat cu vanzatorul o lasa la un pret mai mic?Pot depune acte la prima casa si sa ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? dupa găsirea ... nicu940503 nicu940503 Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract ... (vezi toată discuția)