avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ...

Hello :)

Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele :



”Din prețul obținut în urma vânzării acestui imobil și din surse proprii să fie stinsă integral creanța datorată băncii conform contractului de credit nr. X"

"Virarea sumei necesare se va face în contul nr. XYZT , soldul creditului la data de Y fiind de SUMA1 lei, iar dobânda acumulată de SUMA2 lei"

"Suma obținută din vânzarea imobilului va fi virată în contul curent deschis la X Bank România SA pe numele X care va avea de îndeplinit obligațiile prevăzute în contractul de credit nr. X încheiat în data de Y cu privire la rambursarea integrală a creditului."



Ce am cazut de acord cu vanzatorul este ca platesc eu din surse proprii + credit banca ipoteca dansului in RON si restul de bani ii dau lui in EURO. Notarul imi zice ca nu se poate si ca trebuie sa ne decidem pe o singura moneda. Eu vreau RON, vanzatorul vrea EURO. As accepta si EURO daca as intelege cum functioneaza tranzactia.

Pana acum nu a fost nimeni in stare sa ma dumireasca cum si ce trebuie scris in antecontract la zona de pret si procedura prin care se face plata. Ajutati-ma va rog.

Cui cine ii trimite ?

Trimit eu toata suma la vanzator in contul deschis la X Bank si dupa stinge el ipoteca ? Dar daca primeste banii si nu o mai stinge ?

Splituim banii si trimit eu in contul folosit pentru rambursarea ipotecii si restul la vanzator ? Daca ramane sa batem palma pe EURO, nu o sa pierdem bani la cursul valutar atat la convertirea creditului meu in din RON in EURO si dupa convertirea din EURO in RON pentru stingerea ipotecii ? Procesul asta cine il face ?

Mersiiii
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:48, 2 Aprilie 2021
Buna ziua,
Sfatul meu este sa faceti plata in moneda in care a fost luat creditul si sa luati legatura cu banca si sa trimiteti dvs. banii in contul in care are datoria sau intr-un cont deschis la banca la care are datoria si ca banca sa se angajeze ca in urma platii sa faca demersurile pentru ridicarea ipotecii.
Suma de vanzare acopera integral creditul si dobanda sau mai trebuie sa vina cu bani vanzatorul?
Nu încheiați contractul pana când banca nu da adresa de ridicare a ipotecii...trebuie prevazut in contract.vedeti ca diferenta de schimb poate fi ff mare deoarece se face la cursul băncii comerciale nu BNR.
Am vorbit cu notarul și au rezultat următoarele :

Pret : 460.600 RON adică 94000 la curs 4.9

Antecontract avans 48.510 RON (9900 euro - pot plati in euro la cursul bnr)

Restul de 412.090 RON se achita astfel :

310.094 RON se achita pentru stingerea obligatiilor catre banca X (credit banca 289.600 RON + surse proprii 20.494 RON)

101.996 RON ramane de achitate catre vanzator (pot plati in euro la cursul bnr) (surse proprii)

Din ce mi-a spus notarul am înțeles ca pot plăti avansul de antecontract și cei 101996 RON in euro, convertind suma din RON in EURO la cursul din ziua respectiva.

Ce părere aveți ?

Se poate seta un curs pentru aceste convertiri fix/static ca sa nu vin cu bancnotele de 5 euro la mine ?
Banii catre bancă se achită in contul acesteia sau catre vânzător si acesta achită apoi...?
Cat despre cealaltă problemă... eu zic ca este ok daca ati stabilit in interiorul contractului la ce curs se face convertirea banilor...
Si insistati ca si banca a se angajeze ca in termen de... ridica ipoteca, sa nu stati apoi dupa ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu ... Irina0705 Irina0705 Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu credit imobiliar(NU Prima Casa). Suntem la etapa in care trebuie sa facem un antecontract. La ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)