avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva - iesire din țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva - iesire din țară

Buna,

Detin custodia exclusivă a copilului, imi spuneti va rog ca sa ies si din tara la vama sau la aeroport este suficient sa am hotararea judecătoreasca legalizată care prevede acest fapt? Sau trebuie si tradusă? La intoarcere la fel?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
mariuca2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:55, 24 Februarie 2018
Buna seara,
Daca va referiti la stabilirea domiciliului va va trebui sa aprobarea tatalui.
Daca va referiti la exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti va trebuie doar sentinta legalizata.
Nu exista custodie pentru fiinte ci doar pentru lucruri!
Nu aveti nevoie decat de hotararea legalizata, nu trebuie tradusa, iar la intoarcere nu aveti nevoie de nimic in sensul asta .
Copilul trebuie să aibă paşaport valabil; este indicat să aveţi la dvs. şi o copie xeroxată a hotărârii judecătoreşti , la unele vămi se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara pop_adina pop_adina Buna ziua, am doua intrebari.Am o fetita pe care o cresc singura, este in custodia mea prin hotarare judecatoreasca, pentru a iesi din tara cu ea am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Procura Moiseandreea30 Moiseandreea30 Bună ziua! Am domiciliu și custodia copilului la mine! Tatăl are doar drept de vizita. Pot ieși din tara fara procura? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa ies cu copilul meu din tara dk sunt divortata de tatal lui? elenaeu elenaeu Vreau sa plec in italia impreuna cu copilul meu,sunt divortata de tatal lui ,copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca dar tatal lui a ... (vezi toată discuția)