avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere cu permisul suspendat, prima abatere. Cât ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere cu permisul suspendat, prima abatere. Cât poate dura până la recuperarea lui?

Bună ziua! Fratele meu a condus fara permis acesta fiind suspendat pe o luna și îi s-a făcut proces penal. Ce ii se poate întâmpla? Este la prima abatere , nu era sub influența alcoolului. Cat ar dura până va lua din nou permisul ? Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Va mai deranjez cu o intrebare , Domnule Avocat , si anume , am un prieten care la fel ca mine a fost i instanța pt conducere permis suspendat , a primit amendă 2500 de lei , dar nu i-a fost anulat permisul de conducere , este posibil asa ceva ?
Va mulțumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este posibil, individualizarea pedepsei se face de catre instanta in functie de circumstantele reale si personale.

Nu. Conform art. 203 din HG 1391/2006 anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România.
In concluzie, nu se specifica in hotararea judecatoreasca ca permisul se anuleaza, daca de asta sunteti nelamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)