in data de 4 octombrie 2009, nepoata mea de 23 de ani a murit in urma unui accident rutier, la volan se afla un prieten al victimei, iar autoturismul a intrat violent intr-un pom de pe marginea soselei, pe o portiune de drum drept, nu au fost urme de frana pe carosabil, iar in aerul expirat soferul avea o alcoolemie de 0.12 mg/l in aerul expirat, alegandu-se cu rani usoare.
Va rog sa relatati , in cat timp se intocmeste dosarul, care sunt procedurile de judecata, in acest caz si daca este necesar ca familia sa depuna plangere, in cit timp de la producerea acidentului si unde. Soferul de la volan este ofiter in cadrul Politiei de frontiera.
Este omor din culpa, statul trebuie sa il dea in judecata, dar si dvs. trebuie sa il actionati in justitie pentru daune morale..etc Faptul ca e ofiter in cadrul, in cadrul.. nu are nicio relevanta.
Fapta se incadreaza sub incidenta Omorul din culpa.
Aspectul invocat referitor la imibibatia alcoolica,justifica in parte evenimentul .
familia defunctei are caderea sa hotarasca ,daca se instituie parte cu pretentii.
Calitatea si functia persoanei responsabila de eveniment nu are relavanta in raport de consecinte sau de efectuarea cercetarilor
Multumesc pentru raspunsuri. Fata avea asigurare de viata, firma de asigurari a zis ca a trimis la politia rutiera o adresa prin care solicita informatii despre felul in care s-a intamplat accidentul, mai concret a cerut o copie dupa procesul verbal de constatare a accidentului, am cerut si noi o astfel de copie, iar cei de la politie rutiera au zis ca nu elibereaza nici o copie dupa nici un document de la dosar. Este normal?, membri familiei nu au acces la dosar?
Firma de asigurari trebuie sa primeasca o copie, dumneavoastra nu sunteti implicat/a in dosar decat ca parte terta/ruda, deci nu aveti dreptul. Actionati-i in justitie pentru daune morale. Oricum.. imi pare rau.. s-ar putea ca totul sa fie musamalizat. Asta e tara in care traim.. sau/si murim, dupa caz.
Membrii familiei nu stiu absolut nimic despre modul in care a avut loc accidentul, ce viteza avea sau alte deltalii, sunt convinsa ca se poate musamaliza cazul, mai ales ca familia nu are posibilitati financiare, cunosc persoane care zic ca l-au vazut cu putin timp inainte de accident si care zic ca nu bause doar doua beri asa cum declarase el si cum i-a iesit la testul cu alcooscopul, rezultatele la probele de sange nu au ajuns inca la politie, desi au trecut 18 zile de la accident, nu stiu ce sa zic sunt multe semne de intrebare.
Oricum, e groaznic ce s-a intamplat si nimeni nu poate schimba asta, e pacat, nu vreau sa acuz pe nimeni, probabil nu avrut sa o omoare, sper din tot sufletul ca justitia sa faca dreptate, iar daca justitia nu-l v-a pedepsi, Dumnezeu sigur.