avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ce este functia de baza ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ce este functia de baza ?

Eu nu inteleg ce este functia de baza. Pot alege sa declar functia de baza la privat unde lucrez 4h/zi chiar daca lucrez si la stat 8h/zi? La stat, nu beneficiez de deducere si nici de tichete de masa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: angeluca , utilizator 20:50, 10 Martie 2018
Puteti alege si asa, desi ma indoiesc ca nu aveti deducere la stat. Veti constata asta atunci cand veti face schimbarea si veti lua mai putini bani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, domnule contabil, nu beneficiez de deducere la stat si este logic de ce: pentru ca brutul depaseste 3600 lei. Repet intrebarea : se poate sau nu declara functia de baza la 4 h/zi, in privat ? am ceva de pierdut ? C.I.M. exista in ambele parti pe perioada nedeterminata.
Declarati functia de baza la celalalt loc de munca si veti beneficia de deducere. Sa aveti grija sa anuntati optiunea si dincolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Iulian MANEA, Contabil
Da, domnule contabil, desigur, asa am vrut sa fac, insa privatul mi-a zis ca nu pot sa-mi aleg functia de baza la locul de munca cu 4 ore/ zi. De ce? As fi beneficiat si de deducere pentru copil si de tichetele de masa. Am contract individual de munca pentru perioada nedeterminata inregistrat la ambii angajatori. Am ceva de pierdut daca imi declar functia de baza la privatul acesta unde lucrez doar 4 ore/ zi ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
angeluca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcție de baza? legal sau nu? jordyz0r jordyz0r Buna seara! Am o mare nelămurire in legatura cu declaratul funcției de baza. Pana la 1 ianuarie 2018 am avut cim in privat cu norma de 8h/zi. De la 1 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa la timp de lucru partial allebydnas allebydnas Buna ziua! Lucrez la o societate unde majoritatea angajatilor sunt la 4h sau 6h, insa bonurile le primim la fiecare 8h deci cei la 4h primim jumate din zilele ... (vezi toată discuția)
Functia de baza danabode danabode Buna Am o nelamurire in ceea ce priveste functia de baza. Sunt angajata la o societate comerciala cu un sfert de norma(2 ore pe zi), unde am un salariu ... (vezi toată discuția)