avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore suplimentare

Un salariat are o suma de ore suplimentare efectuate si neplatite din cauza hotararilor de guvern care de-a lungul anilor au impiedicat acest lucru. Daca salariatul isi incheie cim, pot fi acestea platite, sau se plateste strict numai concediul de odihna ramas neefectuat conform Codului Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 26 Februarie 2018
Buna seara.comform cim,orele efectuate pot fi platite sau compensate cu zile libere platite.in cazul in care aveti acte care dovedesc acest lucru va puteti adresa i.t.m. pe raza unde domiciliati.deasemenea orele neplatite vor fi platite automat la desfacerea cim,atat timp cat nu ati adus prejudicii firmei.
Sesizarea se depune la ITM-ul in raza caruia are sediul angajatorul .

Cred ca este vorba despre sectorul bugetar care a avut derogări de la plata orelor suplimentare date prin OUG.
Da, nu s-au putut plati de-a lungul anilor din cauza oug care impiedica. Intrebarea este, ele se platesc la incetarea cim? Codul Muncii zice ca numai co neefectuat se compenseaza in bani,
Daca nu ati beneficiat de zile libere platite, atunci puteti solicita plata acestora.
Care este baza legala de acordare din partea angajatorului?

Alte discuții în legătură

Incetarecontract de munca marianapopa2005 marianapopa2005 Buna ziua Sotul meu a primit decizia de pensie anticipata in data de 28.05.2015, la locul de munca ( MAPN- angajat civil ) a comunicat in data de 02.06.2015 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare fortate chivas314159 chivas314159 Salut, Iata problema mea: am lucrat o perioada intr-o companie in care se face overtime la greu. Deseori am fost amenintat sa il efectuez, iar cand am zis ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare co si ore suplimentar lucrate gigione01 gigione01 Am fost angajat contractual al DGASPC Olt.In urma unei inscenari am fost dat afara pe modive disciplinare.Am contestat dispozitia in instanta urmand a-mi ... (vezi toată discuția)