avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu a mai platit chiria de vreo 3 luni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu a mai platit chiria de vreo 3 luni

Am inchiriat pe un an un apartament in Bucuresti.Chiriasul a platit chiria pana acum 3 luni cand a incetat sa o mai faca.De atunci ma tot duce cu vorba ca o sa faca rost de bani ,ca o sa se imprumute si ca peste "o saptamana" o sa-mi i dea.L-am tot asteptat dar nu mai pot.Ce pot sa fac (zic)ca sa il conving sa imi dea banii fara sa ma duc prin tribunale .Iar daca trebuie sa ma duc ,ce optiuni am ?
Ordin de evacuare- dureaza cam 3 luni ,o sa fie evacuat si imi plateste chiria prevazuta in contract de la prima luna cand nu a mai platit pana cand se termina procesul (adica aprox vreo 6 luni) si cheltuieli de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Cristi.voicu , utilizator 12:04, 22 Octombrie 2009
.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
elga50, moderator
Optiunile dumneavoastra constau in rezilierea contractului de inchiriere (pot exista pacte comisorii care limiteaza , sau chiar inlatura rolulul instantei de judecata in pronuntarea si constatarea sanctiunii rezilierii - cititi-le cu atentie) , cu eventuale daune interese
si evacuarea chiriasilor rau platnici , poate, justificand o situatie urgenta, chiar prin utilizarea masurii speciale a ordonantei presedintiale.

Succes.;)
potrivit dispozitiilor legii nr 114/1996 , rezilierea contractului de intretinere inainte de termenul stabilit se face la cererea proprietarului si in situatia in care chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv .
drept urmare va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune in rezilierea contractului de intretinere si evacuarea chiriasului .
puteti solicita cheltuieli de judecata si daune interese .
ce sunt mai exact aceste daune interese si cam cat ar fi in bani ?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Cristi.voicu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)