Am cumparat ieri o masina in urma unui anunt de pe un site de vanzari,la fata locului am intrebat propietarul daca are ceva probleme sau altceva el spunand ca masina este in regula.Am fost la un birou de acte auto unde am semnat contractul de vanzare cumparare.Dupa ce am condus masina am constatat o serie de nereguli si am decis sa ii fac un test.Dupa testare a reiesit ca masina are foarte multe probleme:servodirectie,AC,kilometraj,injectoare,sistem franare si lista continua.L-am sunat pe respectivul si i-am zis sa imi inapoieze banii iar eu sa ii returnez masina el refuzand.Exista o cale sa imi pot recupera banii?
Deci in principiu am luat teapa si nu pot decat sa fac si eu la fel cu altcineva desi nu mi se pare normal.Daca masina nu corespunde tehnic credeam ca organele abilitate imi vor da dreptate.Daca imi spuneti ca exista riscul sa pierd procesul prefer sa o las asa si vad eu cum ma descurc.Doar la noi se poate intampla chestia asta.Sa presupunem ca nu mai vreau masina din oricare alt motiv,trebuie sa raman blocat cu ea?Multumesc pentru raspuns
In principiu, nu se poate spune ca ati luat teapa, pentru ca nu ati procedat corespunzator, adica oricine stie ca mai intai se verifica masina si apoi se cumpara si nu invers. Adevarul este ca ati cumparat un produs vechi si ieftin si pe cale de consecinta, slab calitativ. Organele abilitate va vor da dreptate, insa este vorba despre o dreptate pentru care trebuie sa platiti anticipat (taxa judiciara de timbru, expert, avocat, executor judecatoresc, etc), si la final este posibil ca avand dreptate sa nu va foloseasca la nimic. Si, nu doar la noi se poate intampla asa ceva, ci oriunde in lume, chiar si in Germania. Ce sa va mai spun ...pregatiti banutii, contactati un avocat si demarati "procedurile juridice" (si ne tineti si pe noi la curent cu evolutia dansurilor). Bafta!
P.S. In prealabil incercati o notificare a vanzatorului prin executor judecatoresc (oricum trebuie facuta notificarea privind denuntarea viciilor ascunse intr-un termen rezonabil in temeiul art.1709 cod civil) si poate ca se sperie persoana si cadeti la pace cum se spune. In paralel, trebuie sa va puneti dovezile in ordine, asa incat introduceti la judecatorie o cerere in asigurare de probe si eventual in constatarea unor stari de fapt in temeiul art.359 si urmatoarele din codul de procedura civila.
Buna seara,am reusit azi sa ma intalnesc cu domnul si sa ii returnez masina el inapoindu-mi banii dar mi-a retinut o suma de bani.Am plecat si la cateva ore m-a sunat si mi-a spus ca imi face plangere penala ca nu gaseste actele masinii,actele fiind la dansul.Mentionez ca domnul a lucrat in politie si cunoaste procedurile.Ce pot sa fac,sau la ce sa ma astept.M-a amenintat ca vine la mine la munca cu politia si nu as dorii probleme acolo?
Daca persoana staruie ca nu detine documnte poate sa se adrseze la biroul unde au fost intocmite documemntele pentru a solicita eliberare document justificativ