avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plată în plus la apometre.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plată în plus la apometre.

În condominiul în care locuiesc, administratorul îmi pune în plus lunar între 4-6 metri de apă explicând că sunt pierderi pe scara blocului, adică între apometrul din subsol și totalul apometrelor din bloc există o diferență foarte mare.
Eu nu cunosc ca în subsolul blocului să fie vreo problemă. La câte pierderi înregistrează pentru fiecare locatar ar trebui ca blocul să plutească. Totuși, de unde atâtea pierderi?

M-am gândit la aceste răspunsuri:
1. Unul sau mai mulți vecini nu înregistrează cumva consumul.
2. Apometrul general sau apometrele câtorva vecini nu mai înregistrează în parametri.
3. Administratorul fură prin asociație găsind această metodă.

Și la câteva soluții:
1. Să fac plângere la OPC, dar nu știu dacă e competent pentru rezolvarea acestor probleme.
2. Să fac o plângere la poliție pentru furt.
3. Să solicit administratorului să facă un control pe scară la toate apometrele inclusiv apometrul general.
4. Să solicit documentele prin care se certifică sumele plătite pe bloc sau asociație.

Vreau să fac un demers și nu știu încotro să mă îndrept, pentru că sunt determinat să fac ceva, mai ales că dintre vecinii mei se pare că sunt singurul deranjat de decizia tributară aplicată de administrator.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:05, 26 Februarie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a intelege situatia trebuie sa aveti in vedere mai multe elemente importante
1-Intotdeauna apometrul de bransament in baza caruia se emite factura este de clasa de precizie crescuta tip C sau D
2-Apometele individuale sunt de clasa de precizie scauta tip A sau B,motiv pentru care acestea nu inregistreaza valorile de consum apa gen opicatura cu picatura ,cantitati care sunt contorizate de apometreul de bransament
3-OPC-ul nu se implica in solutionarea de astfel de spete ,care se solutioneaza de catre structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari=comitetul executiv
4-Legiutorul nu a dispus modalitatea concreta de repartizare supliment consum utilitati,motiv pentru care se uziteaza 3 variante de repartizare care nu sunt perfecte-fiind contestate de catre unii dintre proprietari
5-In astfel de cazuri ,politia nu se poate implica sa verifice eventuale elemente constitutive ale infractiunii de furt
6-daca suplimentul de consum utilitati nu este concret si corect justificat de catre reprezntantii asociatiei dv de proprietari,sunteti indreptatit sa solicitati in temeiul disp l nr 230/1007 actualizata
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

7-Nu atribuiti administartorului de imobil acuze neintemeite
administartorul de imobil este angajatul asociatieid e proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu poate de la sine putere sa impuna valori de consum si de plata fara acordul comitetului executiv
Lista de intretinere anterior afisarii este avizata de comitetul executiv este asumata prin semnatura de catre presedinte,vizata pentru legalitate de catre cenzor
Vă mulțumesc frumos pentru promptitudine și pentru răspunsul detaliat.
Voi face o solicitare pentru a mă lămuri exact care este situația.

O seară frumoasă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil mai multi nu dau citirile corecte.Puteti vorbi cu presedintele sa infiinteze o comisie care sa verifice apometrele,la 2/3 luni.
Pe viitor puteti pune apometre cu citire radio.
Administratorul nu are cum sa fure asa...chiar daca pune 5 mc in plus,da chitanta pentru suma pe care o plateste proprietarul si o trece in registru de casa.
Atentie sporita cu aparatele cu citire radio a caror functionare este puternic influentata de orice aparat electric
Cum in aproprierea apometrelor de apa pot fi instalate masini de spalat,boilere,centrale termice,
aparate aer conditionat,etc in multe cazuri se constata inregistrari eronate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta...puteti sa detaliati? Nu am auzit niciodata de felul in care este influentat apometrul de aparate electrice...stiti cazuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)