avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara?

Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele pe scara dar restul locatarilor nu vor. ma simt hartuita de atitudinea lor. cum ii pot obliga sa fie toate pe scara scoase? ca sa nu mai existe discutii si sa fie decalrat consumul corect.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:51, 1 Martie 2018
Nu puteti obliga pe nimeni la nimic.Presedintele sa infiinteze o comisie care sa verifice apometrele de la fiecare ap periodic.
Daca vecinii dvs. fur apa, o alta metoda de inregistrare corecta a apei este montarea de apometre cu citire radio.
Citirea se face in 1-2 minute pe toata scara, odata cu citirea furnizorului, apometrele sunt de o generatie noua, nu se mai pot maslui, daca totusi cineva incearca smecherirea acestora, apometru "vorbeste", adica raporteaza erori si comunica celor interesati ce smenuri a incercat vecinul. Il scaoateti in fata blocului si la inceput ii taiati un deget, daca continua,continuati cu extirparea extremitatilor...
Nu este o gluma, cineva trebuie sa se invete minte sa nu fure vecinii. Se pare ca cu vorba buna nu se poate, asa ca apelam la mijloace medievale!]
Succes!
o alta metoda de inregistrare corecta a apei este montarea de apometre cu citire radio.

Poate fi o varianta....dar atentie sporita ca aparatele de contorizat consumuri cu citire radio au neajunsul ca functionarea lor este puternic influentata de orice aparat electric
O varianta ar mai fi instalarea de apometre individuala de aceiasi clasa de precizie cu apometrul de bransament
cu siguranta nu vreau sa tai nimic la nimeni, dar daca se plang ca ca eu fur apa si am consum mic, iar diferenta pe scara este de 50 mc e clar ca o persoana nu fura o cantitate atat de mare de apa. deci am mai multi vecini care fura, dar le e mai usor sa acuze decat sa scoata apometrele la vedere. eu sunt de acord sa le scot dar restul in unanimitate nu vor. Chiar nu se poate face nimic? nici apometrele nu vor sa le schimbe. Se poate face ceva dpdv legal?
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
AdiMH, utilizator
Intr-o asociatie de proprietari majoritatea hotaraste
daca aveti vecini responsabili,interesati sa achite consumul real de utilitati,incercati sa ii sensibilizati sa accepte solutia dv de inlocuire apometre
In majoritatea asociatiilor de proprietari exista diferente intre factura si total indexi individual comunicati pentru simplul motiv ca exista diferente de clasa de precizie intre apometrul de bransament clasa de precizie ridicat tip C sau D fata de apometrele individuale clasa scazuta de precizie tip A sau B care nu inregistreaza consumurile gen picatura cu picatura sau fir-consumuri care sunt inregistrate de apometrul de bransament
Daca in condominiu exista rezervoare vechi de wc sau vane/robineti defecti la chiuvete cada ,
exista un consum individual necontorizat de apometrul individual dar care se contorizeaza de catre apometrul de bransament in baza caruia se emite factura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire factura apa Alexandru0312 Alexandru0312 Impartire factura apa Buna ziua, Avem urmatoarea speta...doua scari de bloc sunt racordate la apa potabila prin acelasi bransament, ceas de citire consum ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)