avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire factura apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire factura apa

Impartire factura apa

Buna ziua,

Avem urmatoarea speta...doua scari de bloc sunt racordate la apa potabila prin acelasi bransament, ceas de citire consum unic.
Plata facturii se face prin calculul consumului individual iar diferentele se impart intre cele doua scari la numar de persoane, fiind considerate pierderi.

Scara 1 doreste sa monteze, printr-o firma autorizata ANRE, contoare individuale de consum cu citire wireles, iar de citire si calcul se v-a ocupa firma respectiva.
La nivelul Scarii 1 nu exista pierder de apa, bransamentele fiind in regula.
Dupa montarea noilor apometre se va incepe citirea automata, a tuturor apometrelor, in aceeasi zi in care se face si citirea contoarului general.

Este legal sa consideram ca diferenta dintre consumul total de pe Sacara 1 si apometrul companiei de apa sa fie atribuit Scarii 2 atata timp cat la Scara 1 nu exista pierderi de apa si citirea indexului nu mai poate fi viciat de proprietari prin declarare eronata sau nedeclarare la timp?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Alexandru0312, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:14, 4 Ianuarie 2022
Incadrarea diferentei consum apa drept "pierderi " in sarcina unei singure scari este total anormal atat timp cat digferentele pot rezulta din varii motive ,vane/robineti care nu inchid care permit scurgerea apei in sistem picatura care nu se inregistreaza de catre apometrele individuale dar se contorizeaza de atre apometrul d ebransament care se cunoaste detine o sensibilitate mai mare
Problem cu citirea viciata ...este o apreciere care va apartine
Citire eronata se poate realiza si realitatea o demonstreaza inclusiv in cazul aparatelor cu citire radio pentru contorizat consum apa sau agent termic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Sfat referitor la cheltuielile comune ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa stiu daca eu, ca proprietar, cu contoarele de apa verificate metrologic, sunt obligata sa platesc apa rece cu 6,5 lei/mc desi mc de apa ... (vezi toată discuția)