avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copil de 8 luni bagat la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copil de 8 luni bagat la intretinere

Buna ziua !
Conform Legii 230/2007 art. 47 publicata in 2017 am scos de la intetinere surioara care avea 2 ani si 5 luni .In mai 2017 a aparut fratiorul care nu a fost bagat la intretinere tot din acest motiv. Intre timp s-a schimbat firma care administra asociatia si m-am trezit cu copilul de 8 luni bagat la intretinere dupa o altercatie cu noul administrator !
Cand fetita a implinit trei ani am facut cerere de introducere la intretinere .
Mentionez ca in acest bloc sunt 5 sau 6 familii care au copil mic si sunt in aceasi situatie si nu au fost bagati la intretinere ! Consider ca este clar o discriminare si ca totul a fost facut intentionat si doresc sa stiu cum sa procedez . Intrebat ulterior cum s-a intamplat asta presedintele a spus ca s-au facut presiuni pentru apartamentul nostru in mod special ( nu a precizat pentru toti locatarii). Mi s-a spus sa fac o cerere la care mi se va raspunde. Si a mai spus ca nu cunoaste situatia tuturor locatarilor din bloc ( am uitat sa mentionez este presedinte interimar 3 luni ,vechiul presedinte si-a dat demisia nu a dorit nimeni sa ocupe acest post si el s-a oferit ). intrebarea este acest presedinte interimar de asociatie putea sa ia aceasta masura fara a ma informa? Si poate face discriminari? Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in redactarea lamuririlor ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:04, 26 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Formulati initial o notificare transmisa IN SCRIS cu numar de inregistrare.
Daca nu vrea sa v-o primeasca atunci o trimiteti in prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Daca dupa asta nu inteleg sa aplice lege va trebui sa va adresati instantei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pct (2) al art 47 e aplicabil daca si numai daca asociatia a hotarat in favoarea exceptarii.
S-ar putea sa nu existe o hotarare favorabila iar exceptarea celorlalti sa fie facuta pe ochi frumosi, implicit refuzul pt dvs sa fie legal. Poate a existat o alta hotarare inainte de introducerea acestui punct (2).
Discrimare? Poate da, poate nu.
Deocamdata faceti cerere sa vi se precizeze daca exista o hotarare a asociatiei cu privire la aplicarea pct (2) al art 47 sau daca exista vreo alta hotarare a asociatiei cu privire la exceptarea copiilor de la calculul cotelor de intretinere.
Multumesc de raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura problema pe care eu a sesizat-o este faptul ca la voi in asociatie nu se lucreaz cu aceeasi unitate de masura si acest lucru se datoreaza in mare masura pampalailor din prea-iubitul nostru parlament.
Omul dormea sau naviga pe WhatsApp si cand a primit un ghiont de la vecinul de scaun si-a adus aminte ca cineva a introdus pe ordinea de zi a sedintei - subiectul pus in discutie de catre dvs. si a riduicat mana , in semn de acord- si il reamintesc:
(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."

Observati nuanta lui pot hotari, da?
Nu cred ca la asociatia din care faceti parte, " baietii " au pus de-o AG inainte de 22.04.2017, data de la care a intrat in vigoare completarea despre care vorbim, asa ca, mai mult ca sigur in legatura cu subiectul, nu s-a hotarit nimic.
Avand in vedere si situatia in care presedintele este, dar lipseste si este suplinit cu un altul care nu cunoaste Legea, administratorul, face si el ce mai poate, insa, repet, trebuie sa lucreze cu aceeasi unitate de masura, adica, ori muma, ori ciuma, dar sa fie pentru toti la fel.
Acum, haideti sa fim seriosi - ce deosebire este intre un batran de 75 de ani si un copil de 1 an, din punctul de vedere al cheltuielilor pe nr. de persoane, sa zicem la "productia" de gunoi menajer, spre exemplu?
Haideti sa ne scoatem cu totii de la aceste cheltuieli si mai vedem noi!
.................................
Succes!
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociatie de proprietari Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cum pot proceda in cazul in care administratorul asociatiei de proprietari refuza sa emita o adeverinta/ constatare nefesara pentru firma de asigurari? Intra ... (vezi toată discuția)
Copil sub 3 ani nescos de la plata mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua. Pŕsedintele e bloc refuza sa mi scoata copilul de la intretinere pe motiv ca nu vrea comitetul dar nu am vazut nicio hartie in acest sens. Pot sa l ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de locatari Mychaela24 Mychaela24 Buna ziua, numele meu este Mihaela si am o mare nelamurire cu privire la administratora asociatie de locatari. Toate problemele au inceput acum 1 an de zile, ... (vezi toată discuția)