avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copil sub 3 ani nescos de la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copil sub 3 ani nescos de la plata

Buna ziua. Pŕsedintele e bloc refuza sa mi scoata copilul de la intretinere pe motiv ca nu vrea comitetul dar nu am vazut nicio hartie in acest sens. Pot sa l constrang cumva sa puna in discutie si cererea mea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:14, 1 Iulie 2017
Cunoasteti exact prevederea legala care sa oblige presedintele de asociatie sa nu introduca la plata cotelor de intretinere copii cu varsta de pana la 3 ani ?
Exista Legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si funcfionarea asociatiilor de proprietari,care prevede fara echivoc
(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."

Daca parcurgeti atent textul de lege veti constata ca nu exista dispozitie imperativa de obligare de scutire de la plata intretinere ,legiutorul prevazand posibilitatea exceptarii de la plata
Exceptarea de la plata a cotelor de intretinere se poate dispune de catre adunarea generala
mirelahanganu a scris:

Pŕsedintele e bloc refuza sa mi scoata copilul de la intretinere

Si care ar fi motivele pentru care presedintele si asociatia ar fi obligati sa va scoata copilul de la intretinere?
Copilul produce gunoi, consuma apa, energie? Daca da, atunci trebuie sa platiti pentru ce consuma.
hotararea o ia adunarea generala, nu comitetul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil de la intretinere conform art 47 lege 230/2007 Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Va rog sa imi clarificati daca scoaterea copilului de la intretinere conform art 47 Legea 230/2007 se poate face pentru toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Apometru nou, probleme cu administrația asociației nicu.trusca nicu.trusca Buna ziua Am si eu o problema, am avut un apometru cu geamul matuit, la care se mai vedea indexul, asa ca am cautat pe net firma specializata, au venit au ... (vezi toată discuția)