avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adresa catre angajator pentru solicitarea eliberarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adresa catre angajator pentru solicitarea eliberarii adeverintei de somaj

Buna ziua,as dori sa ma sfatuiti cum se intocmeste o adresa in care ii solicit angajatorului sa-mi alibereze adeverinta de somaj.Este un job de acum un an ,unde am lucrat doar 1,5 luni.Mi-ar trebui si adeverinta de la ei.Patronul este o persoana extrem de dificila,din acesta cauza doresc sa le trimit o adresa!Evident cu confirmare de primire!Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: BRANDY_B , utilizator 12:13, 23 Octombrie 2009
In principiu este simplu. Scrieti o cerere in care aveti grija sa va dati datele de identificare, sa explicati motivul solicitarii dvs si sa atasati un formular tip al adeverintei spre completare. Formularul il obtineti de la AJOFM.
Daca refuza sa va dea adev puteti sa reveniti la patron cu o cerere in care sa specificati temeiul legal din lg 76 cf caruia are aceasta obligatie , precum si faptul ca sesizarea AJOFM ii va putea aduce o amenda.
grace_r a scris:

In principiu este simplu. Scrieti o cerere in care aveti grija sa va dati datele de identificare, sa explicati motivul solicitarii dvs si sa atasati un formular tip al adeverintei spre completare. Formularul il obtineti de la AJOFM.
Daca refuza sa va dea adev puteti sa reveniti la patron cu o cerere in care sa specificati temeiul legal din lg 76 cf caruia are aceasta obligatie , precum si faptul ca sesizarea AJOFM ii va putea aduce o amenda.

Lg76/...?
Grace_r s-a referit la Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Va multumesc frumos pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza cursul de formare profesionala de la ajofm ? seby tf seby tf Buna ziua,am si eu o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta.Cand am fost la ajofm pentru a-mi depune dosarul pentru indemnizatia de somaj,o doamna de acolo m-a ... (vezi toată discuția)
Norme de aplicare a primei de relocare Cip78 Cip78 Ș-au publicat normele de aplicare a acestei prime, și dacă în perioada următoare publicării legii am fost angajat, mai pot accesa această primă,având ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)