avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lucrare de inchidere balcon prost executata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lucrare de inchidere balcon prost executata

Am inchis balconul ( pe 3 laturi -sistem glisant ,nu termopan ) cu o firma de profil. Inainte de a incheia contractul cu ei ,le-am spus ca stau ;la et.8 ,, ca este o zona cu vanturi puternice si nu stiu daca acest sistem de inchidere se preteaza .Au spus ca nu-i nimic, deoarece au montat acelasi sistem la et. 16. Dupa multe probleme din cauza montajului , cu apa in balcon ...etc, acum,cand este f. frig si bate vantul , intra zapada,din cauza ca vantul departeaza foile de geam la colturi..In plus ,,se aude un scartait ingrozitor si trosnete ,care nu te lasa sa dormi.
Lucrarea are garantie doar de montaj ,Ei nu refuza sa vina sa regleze,dar continua sa fie probleme .si parca abia asteapta sa se termine cei 2 ani de garantie ca sa ma taxeze atunci cu varf si indesat .
Ce pot face din punct de vedere legal ,in aceaasta situatie care nu se mai termina ? Imi vine sa-i chem sa-si ia geamurile ,dar voi pierde toti banii dati ,
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
ciupop, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciupop , utilizator 01:34, 27 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
In baza documentelor de executie lucrare sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
Cum demonstrez ca lucrarea nu corespunde specificului amplasamentului ,daca firma,in cunostiinta de cauza a ales sa faca lucrarea ?
Au venit de 5 ori la reglaje ,totdeauna pe timp frumos si nu au fost mereu aceeasi oameni. Deci au incercat sa-si faca treaba ,cred.
La ultima deplasare au vrut sa ne taxeze cu 50euro+tva, ( dar nu muncitorii ,ci persoana cu care am incheiat contractul ) pe motiv ca au venit deja de 4 ori. ,Cu greu au renuntat la idee .
Daca nu venea zapada si vantul,credeam ca s-a rezolvat in sfarsit.
A ajuns un dialog al surzilor .Ei ne spun la nesfarsit ca stiam ca nu este geam termopan si ca nu asigura bariera termica .Nici nu am adus in discutie asa ceva ; nu ma deranjeaza ca au inghetat geamurile ,banuiam ca asa se va intampla la frig ,,dar daca mai ninge 2 zile o sa-mi fac un om de zapada in balconul meu INCHIS. Plus ca vecinii ma vor reclama pentru zgomotul pe care il face balconul cand e in bataia vantului nervos.
Contractul e destul de vag,se refera mai mult la sanctiuni de neplata,,ori eu am platit integral la semnarea contractului .Doar 2 chestiuni mi-au atras atentia:
1. ''In cazul ,in care,din vina sa exclusiva,Furnizorul nu reuseste sa-si execute obligatiile asumate prin contract,sau le executa in mod necorespunzator,beneficiarul..............va percepe Furnizorului penalitati in cuantum de 0.5%/ziua de intarziere,calculate la facturat si restant. "

2. ''in cazul in care Beneficiarul doreste rezilierea prezentului contract din motive neimputabile Furnizorului ,Beneficiarul va fi obligat la plata pretului contractului pentru toata perioada contractuala.''

Probabil ca vor veni din nou ,ca sa respecte contractul de service si abia prin decembrie 2018,daca va ninge ,voi putea sa-mi dau seama daca este ok .Deci este un cerc vicios cu durata de 2 ani .

Va multumesc
PS.Geamurile nu intra in garantie ci DOAR MONTAJUL. Sper sa nu-mi crape geamurile de frig.
Procesul verbal de receptie montaj nu mai are nici o obiectie ,deoarece a fost timp frumos si la o ploaie usoara a fost ok.Problemele aparute ulterior apar insa in e-mail .
Protectia consumatorului spune sa incerci pe cale amiabila , ,ori ei vin la reglaj ,deci nu pot sa afirm ca sunt de rea credinta. Nu cred insa ca vor recunoaste ca acest sistem glisant nu este solutia tehnica pentru balconul meu .S-au bucurat de banii multi pe lucrare si s-au gandit ca 2 ani , cu putin noroc trec repede.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare ... c2023 c2023 Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare termica. Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai ... (vezi toată discuția)
Zapada de pe balcon Cosmin 95 Cosmin 95 Asi vrea cineva sa imi rapunda la intrebare si sa ma invete ce trebe sa fac. Locuiesc la et 4 si in urma zapezi care sa depus pe acoperisu balconului a ... (vezi toată discuția)