avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea publica-limitari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea publica-limitari

Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe afara) si mai alearga si prin casa. La ora 20:30-21:00 deja il pun la somn, si nu alearga continuu ci poate adunat 30-50minute intr-o zi, dar suficient cat sa-mi primesc reprosuri f urate din partea vecinilor. Se poate ca o astfel de activitate sa-mi aduca si politia la usa?
De asemeni in primavara-vara ma gandesc sa-mi renovez apartamentul in care locuim si si nu stiu cum as putea obtine “dreptul” de a deranja in afara orelor de liniste pentru o saptamana sau doua. Cine ofera acest drept si cum se obtine?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaguler , utilizator 13:34, 28 Februarie 2018
Va multumesc pentru raspunsuri; voi incerca sa adaug si acea izolatie fonica peste parchet mentionata de dumneavoastra mai sus.
Vecinii au intr-adevar 70+, respectiv 80+. Toata ziua si-o petrec in casa - cumparaturile i le aduce fiica ei, iar gunoiul il lasa in fata usii si i-l ducem noi jos. Doamna mi-a zis in discutiile "intamplatoare" pe casa scarii, unde isi mai petrece o parte din timp, ca are ceva probleme cu creierul mic - ca i "se micsoreaza" (nu ma pricep la asa ceva) - si ca orice sunet este foarte deranjant pentru dumneaei.
In scara mai avem cateva persoane varstnice (65-80+) si este mai liniste decat intr-un cimitir, fara nici o ironie, iar acest nivel de liniste este pretins in toate cele 24 ore.
Ceilalti vecini (chiar si dintre cei mai in varsta) imi saluta copilul, il lauda pentru ca este cuminte si uneori ii ofera si mici cadouri (dulciuri -ca batranii) - deci nu cred ca deranjam si pe altii - totusi ma voi adresa si lor direct pentru a fi sigura ca nu trag eu prost concluziile.
Din raspunsurile dumneavoastra constat ca legea nu ofera nici macar un minim de "zgomot" acceptabil macar in afara orelor de liniste, acest lucru fiind lasat la toleranta fiecarei persoane, unii exagerand prin zgomot extrem, iar altii prin liniste extrema.

Va doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Zgomot in bloc arianaferseta arianaferseta M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ... (vezi toată discuția)
Avocat specializat in conflicte intre vecini AlissAndre AlissAndre Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege sau exista avocati specializati in conflictele dintre vecini. Ca sa spun si problema: - vecinul de ... (vezi toată discuția)