avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare drum de acces
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare drum de acces

Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca :
Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 februarie, am gasit apartamentul, in sectorul 3, in strada Drumul Gura Siriului 106, printr-o agentie imobiliara, Activ Imob. Dupa ce am urmat toti pasii, la indicatiile bancii si ale agentiei, am achitat si avansul, in suma de 22000 Eur, am incheiat antecontractul la notariat, acolo precizandu-se ca vanzarea-cumpararea se va incheia pana la data de 09 martie 2018. Ulterior, am aflat ca dezvoltatorul are o problema: nu are intabularea pentru drumul de acces, sau servitute, iar fara acest act notariatul ne spune ca nu se poate incheia vanzarea-cumpararea. Din cate am inteles de la ceilalti locatari, este vorba de o cedare de teren a lui catre primarie, lucrurile tergiversandu-se la Cartea Funciara a sect 3. Nimeni din acel imobil nu are contract de vanzare-cumparare; se merge doar pe antecontracte. Blocul a fost finalizat in 2017, imobilul avand intabulare si cadastru. Intrebarea mea este: ati intalnit cazuri similare ? Si daca da, exista pericolul de a pierde avansul ? Precizez ca in antecontract este stipulat faptul ca daca din vina vanzatorului nu s-a incheiat vanzarea, acesta este obligat sa ne restituie avansul. Saptamana viitoare vom merge la notariat pt a prelungi antecontractul. Eu vreau sa se sublinieze in prelungire ca nu a fost vina mea, a cumparatorului, ci a lui, a vanzatorului pt ca nu a fost gata cu toate actele, respectiv cu aceasta intabulare a drumului de acces.
Cel mai recent răspuns: Cristian Cojocariu , utilizator 20:39, 27 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Mai intai, ca Primaria nu este obligata sa accepte donatia pe i-o face dezvoltatorul. Asta presupune costuri publice pe care s-ar putea sa nu (vrea sa) le aloce.
In al doilea rand, daca terenul e al dezvoltatorului, la fel ca si imobilul, cine l-a impiedicat sa-l intabuleze pana acum? E o chestie cusuta cu o ata de culoare deschisa, fiindca drumul ar fi ramas in grija lui.
In actul aditional e irelevant daca scrieti cine e de vina, daca veti accepta oricum prelungirea termenului de predare.
Bună seara. Mulțumesc pentru răspuns. Ideea este că noi vom accepta prelungirea până la o data ulterioara, data limita pe care ne-o acceptă banca. In acest sens nu trebuie menționat in prelungire cui aparține vina de a nu se fi încheiat contractul final, pentru a ne putea recupera avansul, la fel cum este menționat în precontract ? Dacă acest lucru se face cu autentificarea notarului, aceasta mențiune, credeți că vom avea probleme in a ne recupera banii? Mulțumesc anticipat.


Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 februarie, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament in imobil nou Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna seara. Se poate incheia un contract de vanzare-cumparare a unui apartament dintr-un imobil nou, cu toate actele gata, inclusiv cadastrul si intabularea ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)