avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare proces-verbal de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare proces-verbal de punere in posesie

Buna ziua! Un proces-verbal de punere in posesie pentru o suprafata de teren dobandita prin reconstituirea dreptului de proprietate conform Legii 18/1991 se anuleaza prin cerere in instanta sau prin hotararea Comisiei locale de fond funciar? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ioan2009 , utilizator 00:06, 8 Noiembrie 2023
Buna ziua,
Se anuleaza conform unei sentinte in instanta de catre Comisia locala.
In actiunea de anulare a procesului-verbal de punere in posesie trebuie sa am neaparat un parat sau intra in procedura necontencioasa? Reprezint comisia locala de fond funciar care a intocmit acel proces-verbal de punere in posesie ce trebuie anulat.
Bună ziua. Am nevoie de un sfat in urmatoarea speță: am moștenit de la tatăl meu o suprafață de pământ extravilan departe de locul meu de reședință, cuprinsă in 3 titluri de proprietate pe numele tatălui meu decedat. Din varii motive nu am apucat să fac dezbatere de moștenire, însă cineva a depus si obținut proces verbal de punere în posesie pt jumătate dintr-un titlu mai mare, însă și pe restul il folosește pt pășunat. Am vrut să mă înțeleg la preț dar îmi oferă un preț minim, iar plata întârziată (după obținerea subventiei, vanzare oi etc), si nu la încheierea tranzacției (i-am propus să facă cerere de intrare in posesie pt tot ca să evit dezbaterea, dar acum mă văd santajat cu un preț prea mic). Intrebarea ar fi: pot anula procesul verbal de inteare in posesie - nu au trecut 3 ani de la comunicare, și să fac dezbatere, să-l vand ulterior cui vreau eu? ( mai ales că pt pășunat nu mi-a dat nimic timp de ~10 ani de pe ~7ha). Va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate necesar pt. iesirea din indiviziune ecaterina.banarie ecaterina.banarie Mama a decedat in oct 2010 in com.Pirgaresti,jud. Bacau,unde a locuit in urma casatoriei din 1944.,dar detine o suprafata de aprox.2 ha in com.Ruginesti ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu proprietate hane hane In urma unei actiuni in instanta s-a dispus eliberarea actelor de proprietate pentru un teren catre mostenitorii legali: mama mea (cota 1/4) si eu (cota 3/4) ... (vezi toată discuția)