avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil minor + pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil minor + pensie alimentara

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati: copil in afara casatoriei, minor, domiciliul este acelasi cu cel al mamei (imobil detinut de o ruda apropiata a mamei). Cei trei (mama, tata, copilul) locuiesc impreuna deocamdata. Mama intentioneaza sa isi viziteze familia (alta tara). Tatal ba se impotriveste, ba este de accord sa faca o declaratie notariala pt plecarea acestora.
Va rog sa imi spuneti care ar fi pasii de urmat in vederea obtinerii actelor necesare deplasarii mamei si minorului in afara tarii in aceasta situatie. De asemenea, m-ar interesa si procedura aferenta obtinerii pensiei alimentare pentru intretinerea minorului. Tatal participa, dar extrem de "simbolic".

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Plecarea in afara tarii a copilului minor pop_maria pop_maria copilul minor este incredintat mamei printr-o hotarare devenita definitiva si irevocabila. copilul provine dintr-o legatura de concubinaj, poarta numele mamei, ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor niculaucarmen niculaucarmen in urma unui divort, minorul rezultat in urma casatoriei a fost incredintat tatalui intrucat mama este plecata din tara. Mama a solicitat instantei sa i se ... (vezi toată discuția)