avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea in afara tarii a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea in afara tarii a copilului minor

copilul minor este incredintat mamei printr-o hotarare devenita definitiva si irevocabila. copilul provine dintr-o legatura de concubinaj, poarta numele mamei, tatal figurand in certificat binenteles la rubrica tata. se poate parasi tara fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: pop_maria , utilizator 12:48, 8 Februarie 2011
Buna ziua,
Poate parasi tara, dar intrebarea este daca aveti un program de vizitare minor, pentru ca aici ar exista probleme, daca se suprapune calatoria peste vizita.
presupune ca copilul sa locuiasca in afara tarii impreuna cu mama care este rezidenta acolo...si da exista un program de vizitare minor.....dar tatal va fi instiintat de noul domiciliu al minorului...este vreo problema in acest sens? pentru ca efectiv ei au locuit mai mult in afara decat in tara, copilul fiind nascut acolo, iar intoarcerea in tara a fost doar pentru o perioada relativ scurta si nu definitiva deocamdata ....botez , certificat de nastere, recunoasterea minorului si nimic mai mult ..viata si locul de munca al mamei fiind in afara si implicit al minorului...deci nu se pune in discutie impiedicare atatalui sa-si viziteze copilul daca doreste atata doar ca exista acest impediment...ar putea vreo lege sa impiedice mama sa-si ia copilul care i-a fost incredintat si sa renunte la ceea ce a castigat in foarte multi ani de munca in afara tarii????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Copil in strainatate cu mama balex balex Buna seara! Am un copil de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. Este incredintat mamei,eu am drept de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei. Am ... (vezi toată discuția)