avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in strainatate cu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in strainatate cu mama

Buna seara!
Am un copil de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. Este incredintat mamei,eu am drept de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei.
Am primit o scrisoare recomandata prin care mama m-a instiintat ca sunt plecati intr-o tara din UE pentru o perioada nedeterminata dar limitata si ca pot vizita acolo copilul la adresa mentionata.
Nu imi permit vizite saptamanale intr-o alta tara si banuiesc ca intentia ei este de a se stabili defintiv acolo cu copilul.
Ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: primavera1234 , utilizator 14:31, 17 Februarie 2009
Intrucat dvs aveti drept de vizita , mama poate parasi tara numai cu acordul dvs.La fel si stabilirea definitiva in alta tara , aceasta se poate intampla tot avand acordul de vointa al dvs.
Nerespectarea dreptului de vizita poate conduce la savarsirea infractiunii de nerespecatre a hotararilor judecatoresti ,putand sesiza , in acest sens , Politia /Parchetul.
Dreptul de vizita il puteti exercita oriunde, nu puteti fi privat de acest drept.
grabiti-va sa anuntatai politia, este evident o incalcare a hotararii judecatoresti si indirect o incalcare a dreptului dvs de a va vedea copilul.
daca aveti si alte nelamuriri, bine ar fi sa aveti un avocat cu dvs.

av. myra vasilescu
Am "rasfoit" putin acest forum si nu mai inteleg nimic.
Am vazut raspunsuri ale avocatilor care spun mamelor ca daca au incredintare definitiva si irevocabila si anunta adresa din strainatete la care tatal poate vizita minorul, totul este perfect legal.
Inteleg ca legea poate fi interpretabila uneori, dar sunt 2 lucruri total diferite!#-o
Deci????
Sunt in aceeasi situatie cu dl B.Alex, doar ca de partea cealalta a baricadei...Deci, sunt foarte interesata de acest subiect!
Mai ales ca voi pleca din tara pentru a ma casatori si stabili impreuna cu copilul incredintat mie intr-o tara din UE.
Incalc astfel programul de vizitare al tatalui? Nu este legal?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
primavera1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara copil minor mihaelastela mihaelastela vreau sa merg in concediu cu copilul iar tatal nu ii da semnatura ce pot sa fac?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)