avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile CO suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile CO suplimentare

Buna ziua, suntem 26 salariati intr-o firma, avem dreptul de CO la cate 21 zile lucratoare /an si am dori sa negociem la mai multe , in functie de vechime ; Cum se procedeaza in acest caz? cum se stabilesc zilele de co in fc. de vechime? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 27 Februarie 2018
In acest caz, va trebui sa va constituiti intr-un sindicat care sa negocieze incheierea unui c.c.m. la nivel de angajator.
Avem acea comisie reprezentativa constituita, se poate face negocierea si act aditional la ROI? CCM nu avem. Dar , de exp. cum se stabilesc zilele de co? propunem noi la 5 ani vechime se mai adauga 2 zile CO?
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

In speta, angajatorul poate modifica Reg. Intern mentionand acordarea de CO suplimentar in functie de vechimea in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate cu mai mult de 20 de angajati Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Codul muncii prevede obligativitatea negocierii colective a CCM in cazul in care angajatorul are mai mult de 20 de angajati. Dar daca angajatorul ... (vezi toată discuția)
- privind probleme legate de contractul colectiv de muncă buna ... oanaportar oanaportar - privind probleme legate de Contractul colectiv de muncă Buna ziua. Recent s-a negociat si apoi s-a inregistrat la ITM noul CCM. Directorul a spus ca ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime plus mobile plus mobile Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi in CCM sau in Codul muncii cum se acorda zile in plus la concediul de odihna in functie de vechime, eu am ... (vezi toată discuția)