avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Bună ziua. Pana luna aceasta am avut două popriri pe salariu una de la finantate si un de la banca pe care mi le orea banca de unde mi se vireaza salariul. Luna aceasta cea de la banca mi.a fost oprita de angajator și cand m.am dus sa.mi iau sariul de la banca mi s.a spus sa aduc o adeverinta cum ca mi se opreste la angajator si ce suma. Am dus adeverina ca mi se opreste 33% din sariu iar acum ma trimit sa iau de la finante nu stiu ce ca sa.mi dea bani. Ca sa nu spun ca mi s.a oprit la angajator 33% din salariu si mi.au mai oprit si cei de la banca 50% ca nu aveam acea adeverinta. Ce pot sa fac? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 17:03, 27 Februarie 2018
Buna ziua,
Avand in vedere ca cei de la banca au oprit deja jumatate din salariu pentru cele 2 popriri, anagajatorul nu mai trebuia sa retina banii pentru ce-a dea doua poprire. Nu este legal sa se faca poprire pe acelasi dosar de doua ori. De aceea, va recomand sa cereti de la angajator adresa prin care sa se specifice ca s-a retinut 1/3 din salariul net realizat si sa o duceti la banca,
In cazul in care banca a facut deja viramentul pentru dosarul pentru care vi s-a retinut 1/3 din salariu, va recomand sa cereti dovada platii de la banca si sa o aduceti la angajator. In acest fel, angajatorul trebuie sa va returneze banii popriti.
Totodata, angajatorul trebuie sa faca o intelegere cu banca, ori opreste si vireaza banca banii, ori vi se retin de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum i.mi pot recupera banii..? Dana030887 Dana030887 Ma numesc Ioana,am avut un proces penal in Germania pe care l.am castigat,am fost despagubita cu 34.500£,dar banii nu i.am putut lua niciodata pentru ca omul ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita elllena82 elllena82 Buna ziua! Am fost executata silit pentru un credit pe care nu am mai reusit sa.l platesc, dupa pierderea locului de munca. Nu am nimic pe numele meu. Intre ... (vezi toată discuția)