avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Finalizarea proces amenda contraventionala-pasii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Finalizarea proces amenda contraventionala-pasii urmatori?

Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu o amenda contraventionala primita anul trecut in vara pt care am facut contestatie si se pare ca mi s-a dat urm. rezultat:

"Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale în cuantum de 870 lei aplicată petentului prin procesului verbal de inlocuire "

.Amenda am platit-o in decursul a 24 de ore
si anume (870 suma totala- platit jumate).Am fost sanctionat , la plimbarea cu bicicleta prin oras de catre Politia Rutiera.

In fine ,ideea e ca procesul s-a terminat in data de (23.11.2017) si am asteptat sa imi vina acasa Hotararea judecatoreasca, dar de atunci au trecut 3 luni si nu am primit acte acasa in legatura cu decizia.Am verificat pe net rezultatul si se pare ca e anuntat acolo Documentul de Hotarare.

As dori niste sfaturi cum sa procedez mai departe in recuperarea sumei platite in cadrul amenzii, (suma de 435 de lei). Mentionez ca am facut toate actele si cererile de unul singur in cadrul procesului ,iar acum dupa terminarea acestuia sunt intr-un impas .
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sergiu ss , utilizator 17:23, 28 Februarie 2018
Buna seara,
Dupa ce primiti acasa sentinta (va va veni cand se va motiva si asta poate sa dureze si 6 luni) o legalizati si apoi va adresati institutiei in contul careia ati platit sa va returneze suma.
Esista niste formulare pe net pentru aceste cereri.
Am inteles, multumesc pt raspuns,, deci doar de asteptat mai ramane.
Sa inteleg ca o cerere asemanatoare cu linkurile de jos ar fi necesara + legalizarea deciziei.

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
sergiu ss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie pentru trecerea pe pista de pietoni pe bicicleta lungionut lungionut Buna ziua, am primit o amenda pentru circulatia pe trecerea de pietoni pe bicicleta, va pun un link cu procesul verbal mai jos, credeti ca se poate face o ... (vezi toată discuția)
Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)