avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru numere provizorii false puse pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru numere provizorii false puse pe autovehicol imatriculat in uk

Salutare am si eu o problema de 3 luni si jumate am fost prins circuland cu masina cu numere expirate de pe alta masina(false) dar numerele reale ale masini erau la politie retinute pentru lipsa asigurari RCA{contraventie} masina era imatriculata in uk bunn. dupa circa 2 saptamani de la incident am fost la politie si miam luat numerele si certificatul de imatriculare si am facut dovada RCA act vanzare cunparare si dovada de la contravenie.Dupa care am fost la politistul care mia facut dosarul si am prezentat dovada ca este imatriculata unde a doua zi dupa ce mia facut dosaru iam mai prezentat niste acte de la masina.Dupa 3 luni a trimis dosaru la parchet si inainte de al trimite ma chemat unde a remediat ceva in descrierea faptei penale pe calculator avea dosaru pe masa unde avea o Ordonanta semnata de procuror banuesc, si a zis ca il trimite in zilele urmatoare spunandumi dupa o saptamana ca sa pus in miscare actiunea penala si ca se va intoarce inapoi dosaru la sectie nu sustiu de ce .Nustiu ce sa mai fac imi zice sa astept. am fost si la parchet unde tot asa mia zis ca sa pus in miscare actiunea penala de inculpat parca.si se va intoarce la politie cand va crede procurorul ca e cazul. Astept Ordonanta de clasare sau de renuntare la urmarirea penala ca sa pot sami iau permisu inapoi .Va rog ajutatima sa inteleg ma trimite in judecata sau ce se intampla mil anuleaza Daca am recunoscut si nu mai am nici o abatere plus de asta este IMATRICULATA in UK si nu e RADIATA offff datimi un raspuns va rog!.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:16, 28 Februarie 2018
Din descrierea dvs, nu poate fi vorba de clasare iar renuntarea la up pt. numere false este putin probabila.
Trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Angajati-va un avocat si discutati cu el strategia apararii, inclusiv oportunitatea incheierii acordului.
Organul judiciar trebuie să aducă la cunoștința inculpatului posibilitatea încheierii, în cursul urmăririi penale, a unui acord, ca urmare a recunoașterii vinovăției, iar în cursul judecății posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei prevăzute de lege, ca urmare a recunoașterii învinuirii.
Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.

Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.

Poate fi perfectat un acord de recunoastere a invinuirii.

In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3, daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.

Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.

Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.

Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.

Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile de munca si in relatiile profesionale.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Oprit fara permis Me1987 Me1987 Buna ziua! Sotul a fost oprit cu motocicleta si nu are permis. A intrat 50 metri in localitate a fost oprit de catre oamenii directiei silvica? Va multumesc (vezi toată discuția)