Buna seara, sunt medic cu post, in cazul in care nu doresc sa merg la terminarea pregatirii ca si rezident la postul respectiv, conform unei legi care a intrat in vigoare in urma cu 2 ani cred, pot renunta la post? Care sunt pasii care ar trebui urmati? Mentionez ca , la randul meu m-am confruntat cu diverse situatii nu tocmai placute datorate " unor scapari" ale spitalului platitor- nu am fost remunerata conform pontajului , din aprilie 2016 de cand am revenit dupa concediul de crestere copil, eram neraportata la CAS , si implicit neasigurata... InMultumesc frumos pentru rabdarea de a-mi citi mesajul
Medicii care vor sa se transfere la o alta unitate medicala inainte de expirarea contractului pe care l-au incheiat la terminarea rezidentiatului, o pot face fara a fi nevoiti sa restituie sumele incasate din salarii in perioada in care au fost rezidenti, potrivit Deciziei ICCJ nr. 5 din 16 februarie 2015, Completul competent sa judece recursul in interesul legii, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 234 din 6 aprilie 2015.
Multumesc frumos pentru raspuns!! As dori , daca nu va deranjeaza, sa ma lamuriti si pe mine si in ceea ce priveste notiunea de " continuitate" in cadrul muncii - daca renunt la postul de care aminteam mai sus si am un contract cu timp partial de lucru ( pe linia de garzi a unui alt spital) , aceasta se considera intrerupere, sau acel contract prelungit anual imi asigura continuitatea? Multumesc frumos, imi cer scuze daca va deranjez cu atatea intrebari...