avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezidentiat post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezidentiat post

Buna ziua! Am inteles ca rezidentii care iau post intr-un spital si nu raman in acel spital perioada prevazuta in contract nu mai trebuie sa restituie salariile primite. Intrebarea mea este: mai trebuie sa plateasca alt fel de despagubire fata de spital?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 19 Octombrie 2017
"ICCJ: Medicii nu trebuie sa restituie salariile primite in perioada rezidentiatului daca pleaca din spital inainte de expirarea perioadei minime contractuale

Decizia ICCJ nr. 5 din 16 februarie 2015, care a fost luata de Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 234 din 6 aprilie si a devenit obligatorie pentru instante de la data publicarii."
www.avocatnet.ro/articol_403...
Multumesc! Am inteles ca salariile nu mai reprezinta cheltuieli de personal si nu se mai restituie, dar exista alte despagubiri care ar trebui platite de catre rezident?
Depinde ... daca a cauzat prejudicii pe perioada rezidentiatului atunci se poate angaja raspunderea patrimoniala a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire sau ne-restituirea salariului la prezentarea demisiei de la locul de munca ArseneDanAlexandru ArseneDanAlexandru Buna ziua stimati abonati si administratori ai acestui forum. Sunt rezident in anul terminal pe specialitatea Medicina de Familie (post) si odata cu ... (vezi toată discuția)
Medic care renunta la post ana duican ana duican Buna seara, sunt medic cu post, in cazul in care nu doresc sa merg la terminarea pregatirii ca si rezident la postul respectiv, conform unei legi care a intrat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie,internet corinapro corinapro Buna ziua!Am un abonament de telefonie+internet la zapp si am sunat azi sa reziliez contractul si mi-au raspuns ca trebuie sa platesc 150 euro taxa deoarece ... (vezi toată discuția)