avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu teren primarie - constructie persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu teren primarie - constructie persoana fizica

Am achizitionat un atelier mecanic , ce a revenit unui primar prin compensatiile legii 18, , iar terenul apartine primariei , si mi-a fost dat in folosinta pe durata constructiilor .
Acum , primaria a calculat gresit impozitul pe teren si constructii , dupa opinia mea, fara sa tina cont de platile din 2003 pana in prezent , pentru :
- chirii de cladiri pe care le-am achitat in avans , apoi au fost reinchiriate prin licitatii , fara sa mi se restituie chiria platita in avans, fara sa fiu instiintat , fara sa fie o hotarare a consiliului local , care sa-mi parvina si mie , etc..;
- supratafa de teren data in folosire nu a fost niciodata la un nr. de mp asa cum apare pe taxa de impozit , ea in realitate a fost mult mai mica .;
- pe teren sunt doua constructii , una imi apartine cealalta este propitatea unei societati comerciale , care nu a primit instiintare de plata pentru impozite , si pentru ca societatea era condusa de mine , impozitul si taxele comunale mi-au fost mie imputate ca pesoana fizica .
Am solicitat de mai multe ori , prin mesaje e:mail sa se recalculeze va;loare impozitelor din perioada mentionata , tinand cont de cele prezentate , dar nu s-a revizuit nimic . In noiembrie anl tracut 2017 am fost instiintat ca se vor scoate la vanzare cadirile pentru recuperarea impozitului datorat . Nu am primit nici-o confirmare a realizarii licitatiei , dar primesc in februarie 2018 , o SOMATIE , tot prin e:mail prin care trebuie in decurs de 15 zile sa eliberez terenul primariei , sau imi demoleaza RESTURILE DE CLADIRI SI ANEXE . Eu am lasat propietatea constructiilor INTREAGA , cladirile fiind neatinse .
Ce pot sa fac? Am anuntat ca daca se revizuieste calculul impozitului in functie de datele care le au platesc impozitul la zi . Dar nu se doreste , se vrea demolarea constructiilor pentru interesul primariei. Actualul primar este cel de la care am cumparat cladirea atelirului , cu acte notariale .

Alte discuții în legătură

Concesiune buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in 2018 ... nicu_dulcesti nicu_dulcesti Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In 2018 am cumparat, prin licitatie de la Executor, cateva cladiri reprezentand cca 10% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de destinatie si cartea funciara !!! Anjelique Anjelique In urma cu 11 ani , impreuna cu sotul meu ( actualmente ex ), am construit o statie service auto , care din lipsa de fonduri nu a mai putut fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Cadastru ferma cumparata prin licitatie doncristiano doncristiano Bunaziua Subsemnata Plugaru Lucia domiciliata in comuna Poiana Mare, judetul Dolj, str. Alexandru I. Cuza, nr. 64 mostenitoare a defunctului Plugaru ... (vezi toată discuția)