avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obiect de activitate, autorizări agenție de voiaj ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obiect de activitate, autorizări agenție de voiaj pentru afaceri.

Am contracte cu două societăți comerciale, pentru care fac deplasări. Vreau să fac o firmă de voiaj, astfel încât să le facturez celor două firme cheltuielile de deplasare: transport, inclusiv închirieri auto, cazare la hotel, hrană. (Cuantumul pentru hrană este peste cel admis pe cheltuieli la controale.). Pe lângă faptul că economisesc niște bani, dacă "împușc doi iepuri dintr-un foc", este mult mai comod și câștig timp. Cei doi angajatori sunt de acord, dar a ieșit o mare discuție pe tema autorizărilor: cică nu am voie să dau factură decât dacă am nu știu ce cursuri de tip stoarce francul, fiindcă sunt fraude în turims. Nu cred că cursurile elimină fraudele, dar sunt sigur că se califică la bariere de piață, ca majoritatea regulamentelor din legislația economică românească. Din câte știu eu, dacă ai obiectul de activitate în regulă, poți emite factură pentru serviciile prestate. Lucrez în servicii -- tehnice --de vreo 30 ani.

Alte discuții în legătură

Obligativitate foaie de parcurs - auto personal sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca in urmatoarea situatie este obligatorie intocmirea foilor de parcurs: SRL cu impozitare 3% venit, cu zero ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ce pot deconta pe o delegatie externa? adriana m adriana m Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez: -am un angajat plecat in delegatie in China(fac ... (vezi toată discuția)