avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de hrana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de hrana

Indemnizaţia de hrană primită de bugetari este impozabilă cu 10%?
Se plăteşte CAS şi CASS din aceste sume?
Intră în salariul brut la calcularea deducerii?

Cum ati procedat?
Cel mai recent răspuns: pap , utilizator 19:30, 22 Iunie 2018
Se exceptează de la plata contribuțiilor de asigurări sociale hrana și drepturile de hrană acordate potrivit legii.

Valoarea indemnizației de masă este impozabila.
Multumesc!
Imi pare rau ca revin cu subiectul de mai sus ....
Valorea indemnizatiei de hrana la noi in unitate s-a impozitat si s-a retinut toate darile :(
Se vor putea recupera sumele de la stat?(Sunt angajati care doresc sa actioneze in instanta unitatea.

Buna ziua, ce mai știți de impozitarea indemnizației de hrana, am înțeles k se impozitează k si salariul.
Intr-adevăr, se impozitează ca și salariul.

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va cer iarasi ajutorul pentru a intelege un lucru. sunt ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.va cer iarasi ajutorul pentru a intelege un lucru.sunt angajata in sistemul de educatie si am observat in fluturasul de salariu urmatorul lucru:de ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)