avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament de ordine interioara versus lege...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament de ordine interioara versus lege...

Buna ziua ,

As avea si eu nevoie de cateva lamuriri din partea dumneavoastra . Poate un regulament de ordine interioara semnat de un angajat sa fie instrument in concedierea acestuia ? si ca sa va dau un exemplu : "X" are target la vandut creioane de 2 milioane de creioane/luna. Regulamentul de oridine interioara spune intr-un paragraf ca in cazul in care angajatul nu isi face targetul va suferi consecintele. Legea te apara in acest caz ? Sa presupunem ca targetul este nerealist te ajuta cu ceva sa incerci in instanta sa te aperi sau e inutil demersul?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:13, 22 Octombrie 2009
Codul muncii
Art. 261. - (1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelorj udecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).
La intocmirea regulamentului intern se au in vedere dispozitiile legale (Codul muncii, CCM Unic la Nivel National )
Dupa parerea mea este greu de stabilit in instanta ca un anumit target este nerealist. Ar fi necesare cred eu niste expertize, care ar costa ceva.
Demersul in instanta ar insemna contestarea precvederilor din Regulamentul intern ca fiind nelegale, nu a deciziei de concediere care poate fi legal intemeiata pe nerespectarea unei obligatii din ROI.
Nu zic ca nu se poate incerca, dar nu este nici-o lege care sa impuna niste limite de targeturi profesionale ceea ce ingreuneaza un astfel de demers.
Complet de acord cu d-na Grace.
De incercat se poate incerca, cel mai usor folosind acele prevederi din legislatia muncii privind "normarea muncii" intr-un mod realist, care sa se poata incadra in timpul de lucru, in programul de lucru si intr-o realitate faptica si economica...
Mai usor este de contestat concedierea in baza acestui PI, decat regulamentul in sine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Regulment de ordine interioara rosu gheorghe rosu gheorghe Desi avem sindicat reprezentativ in unitate ,regulamentul de ordine interioara a fost elaborat si afisat fara a fi consultati reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara rrramor rrramor Care sunt specificatiile care trebuie sa apara in mod obligatoriu, in ROI? Multumesc! (vezi toată discuția)