avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulment de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulment de ordine interioara

Desi avem sindicat reprezentativ in unitate ,regulamentul de ordine interioara a fost elaborat si afisat fara a fi consultati reprezentantii sindicatului(art.257 C.M).
Se poate spune ca este aplicabil?

Mi s-au modificat unilateral de catre angajator clauzele esentiale ale C.I.M.:
-locul muncii
-conditiile de munca
-diminuarea salariului cu 8000000 lei vechi
In decizie se spune ca au fost facute conform art.40 alin.1 lit.a,coroborat cu art.48 din C.M.
Este corect sa-mi modifice si salariul mai ales ca eu am refuzat sa semnez?
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
rosu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 8 Noiembrie 2009
Daca ati luat la cunostinta de continutul R.I. si aveti sesizari de facut cu privire la legalitatea unor prevederi aplicati dispozitiile Codului muncii:
Art. 261. - (1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispozitiile regulamentului intern, in masura in care face dovada incalcarii unui drept al sau.
(2) Controlul legalitatii dispozitiilor cuprinse in regulamentul intern este de competenta instantelor judecatoresti, care pot fi sesizate in termen de 30 de zile de la data comunicarii de catre angajator a modului de solutionare a sesizarii formulate potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolele din codul muncii care vorbesc despre roi ina_enache ina_enache Buna ziua Imi puteti spune care sunt articolele din Codul Mncii care vorbesc despre Regulamentul de ordine interioara, despre aplicabilitatea lui, ... (vezi toată discuția)
Regulament intern nelegal? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Societatea in care lucrez are aproximativ 3000 de angajati.De curand ne-a fost adus spre luare la cunostinta un nou regulament intern in care nu este ... (vezi toată discuția)
Regulamente interne cvv1974 cvv1974 cum sunt intocmite regulamentele de ordin intern? cum se revizuiesc?are sindicatul vreun rol la intocmirea lor? (vezi toată discuția)