avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme cu Prefectura si cu Primaria
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme cu Prefectura si cu Primaria

O primarie a emis o hotarare privind taxele si impozitele locale, pe care nu vrea sa mi-o trimita prin posta. Am facut cerere la Prefectura sa-mi trimita hotararea, dar Prefectura mi-a zis sa o cer la Primarie, desi am transmis Prefecturii faptul ca Primaria a refuzat sa-mi dea aceasta hotarare. Nu inteleg de ce Prefectura refuza in mod abuziv sa ma ajute si sa-mi dea aceasta hotarare. Ce pot face in aceasta situatie? Sa dau Prefectura si Primaria in judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
LISONELTA300, utilizator
Hotararile Consiliului local al primariei se posteaza pe site-ul primariei la care daca va logati aveti acces.
Daca va considerati nedreptatita /nedreptatit si doriti sa va judecati cu Primaria si cu Prefectura pentru o hotarare (pe care probabil o gasiti pe pagina de internet a Primariei), puteti formula cerere de chemare in judecata...
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorităţii ori al instituţiei publice.
Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7 din Legea 544/2001.
Din pacate primaria nu are afisata hotararea.
De obicei primariile au HCL-urile postate pe site-ul lor.
Faceti o cerere in baza Legea 544/2001 - privind liberul acces la informatiile de interes public si sunt obligati sa va dea hotararea.

Alte discuții în legătură

Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)
Un procuror a refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din cpp? eusaisapte eusaisapte procuror refuzat sa-mi raspunda la cererea de informare - pot face plangere cf. art. 339 din CPP? Pot face plangere la instanta de constencios ... (vezi toată discuția)