O primarie a emis o hotarare privind taxele si impozitele locale, pe care nu vrea sa mi-o trimita prin posta. Am facut cerere la Prefectura sa-mi trimita hotararea, dar Prefectura mi-a zis sa o cer la Primarie, desi am transmis Prefecturii faptul ca Primaria a refuzat sa-mi dea aceasta hotarare. Nu inteleg de ce Prefectura refuza in mod abuziv sa ma ajute si sa-mi dea aceasta hotarare. Ce pot face in aceasta situatie? Sa dau Prefectura si Primaria in judecata?
Daca va considerati nedreptatita /nedreptatit si doriti sa va judecati cu Primaria si cu Prefectura pentru o hotarare (pe care probabil o gasiti pe pagina de internet a Primariei), puteti formula cerere de chemare in judecata...
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorităţii ori al instituţiei publice.
Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7 din Legea 544/2001.
De obicei primariile au HCL-urile postate pe site-ul lor.
Faceti o cerere in baza Legea 544/2001 - privind liberul acces la informatiile de interes public si sunt obligati sa va dea hotararea.