avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea adm.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea adm.

V-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt creditor la o firma care este in insolventa. Firma datornica mai are datorii la finante, avas, bcr, primarie iar eu sunt o soc com. Firma mea are 75 la suta din datorii. Sa presupunem ca se atrage raspunderea administratorului. Ce presupune acest lucru?Poate sa faca inchisoare daca nu poate plati? sau? Respectiva firma nu mai are nimic pe ea, a transf, bunurile pe alta firma tot a aceluiasi adm.,Se trec datoriile pe pers fizica asa am inteles de pe forum, dar daca nu are bunuri pe numele lui ca pers. fizica?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:36, 22 Octombrie 2009
Buna ziua,

adminsitatorul nu va face inchisoare pentru neplata datoriilor; dealtfel nicio persoana nu poate face inchisoare doar pentru ca nu are cum sa-si plateasca datoriile;

in situatia dvs. daca bunurile s-au transmis catre o firma a administratorului, este clar ca aceste transferuri sunt facute in dauna/frauda creditorilor, caz in care lichidatorul va cere aularea lor si readucerea acelor bunuri in firma ce se afla acum in insolventa; daca se va face asta, acele bunuri se vor valorifica si din banii obtinuti se vor acoperi creantele;

Avocat Boncu
maia@yahoo.com a scris:
Sunt creditor la o firma care este in insolventa. Firma datornica mai are datorii la finante, avas, bcr, primarie iar eu sunt o soc com. Firma mea are 75 la suta din datorii. Sa presupunem ca se atrage raspunderea administratorului. Ce presupune acest lucru? Poate sa faca inchisoare daca nu poate plati? sau? Respectiva firma nu mai are nimic pe ea, a transf, bunurile pe alta firma tot a aceluiasi adm.,Se trec datoriile pe pers fizica asa am inteles de pe forum, dar daca nu are bunuri pe numele lui ca pers. fizica?

Buna ziua,
Avand o pondere de 75% din volumul creditelor SC in insoventa, puteti participa si chiar conduce Comitetul Creditorilor, conlucrand strans cu Judecatorul sindic si cu Lichidatorul desemnat.
Daca nu sunteti satisfacut de activitatea Lichidatorului desemnat, Comitetul creditorilor poate schimba, in cursul procedurii, persoana Lichidatorului.
In cursul procedurii de lichidare, Judecatorul sindic, la cererea partii interesate, va putea supune dezbaterii tuturor partilor implicate in proces, analizarea tuturor actelor si tranzactiilor efectuate de SC in perioada celor 3 ani prealabili inceperii procedurii.
Urmare dezbaterilor Judecatorul sindic poate solutiona si chestiunea aratata de Dvs.
Atragerea raspunderii Administratorului (civila, penala) este posibila dar este foarte greu de obtinut.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscurile insolvente? camaro camaro am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000ron , la furnizori 2500 , stoc de marfa proasta 20000ron ,tva 10000ron , nu mai am angajati ,nu am ... (vezi toată discuția)
Faliment molnarjoe molnarjoe intrebarea mea este: - daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla. meionez firma are 2 asociati 50% - 50% (vezi toată discuția)
Speta interesanta... ContSters4579 ContSters4579 avem o sc in procedura insolventei...sa zicem ca produce pantofi...inregistreaza datorii la soc furnizoare de energie...pt a nu intrerupe curentul ea ii cere ... (vezi toată discuția)