avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... riscurile insolvente?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

riscurile insolvente?

am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000ron , la furnizori 2500 , stoc de marfa proasta 20000ron ,tva 10000ron , nu mai am angajati ,nu am bunuri de valoare pe firma ...... pot sa cer insolventa si cum se poate dovedi ca am administrat prost asa incit sa ma acuze si sa o patesc... ma depasesc penalitatile , am platit luna de luna bani ,dar penalitatile ma depasesc va rog sa ma sfatuiti cumva....
Cel mai recent răspuns: camaro , utilizator 23:27, 16 Octombrie 2009
camaro a scris:
am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000 ron, la furnizori 2500, stoc de marfa proasta 20000 ron ,tva 10000 ron, nu mai am angajati, nu am bunuri de valoare pe firma ...... pot sa cer insolventa si cum se poate dovedi ca am administrat prost asa incit sa ma acuze si sa o patesc... ma depasesc penalitatile, am platit luna de luna bani, dar penalitatile ma depasesc, va rog sa ma sfatuiti cumva....

Buna ziua,
Societatea comerciala poate cere Judecatorului sindic constatarea starii de insolventa (lichidare voluntara) si intrarea in procedura insolventei prin numirea unui lichidator.
In general, pt. IMM, se poate alege procedura simplificata.
La alegerea lichidarii voluntare, este de preferat ca Suma activelor valorificabile sa fie cel putin egala cu Suma debitelor certe, lichide si exigibile.
Atentie, lichidatorul desemnat de Dvs. sau de Judecatorul sindic poate fi ulterior schimbat de Comitetul creditorilor.
In cursul procedurii de lichidare, Judecatorul sindic, la cererea partii interesate, va putea supune dezbaterii tuturor partilor implicate in proces, analizarea tuturor actelor si tranzactiilor efectuate de SC in perioada celor 3 ani prealabili inceperii procedurii.
Asistenta in procedura va poate oferi un Profesionist in insolventa existent pe Tabloul UNPIR.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
va multumesc voi reveni cu vesti sper bune ca sa fie de ajutor si altora aflati in situatii similare la revedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere debitor ContSters56278 ContSters56278 pot intra in procedura de faliment la cererea mea ca debitor daca am depasit termenul acela de 30 de zile ? adica am facturi neachitate mai vechi de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Cerere dizolvare voluntara, lichidare si radiere amanata orlyro orlyro Buna ziua, Avem o firma care nu mai are activitate de 2-3 ani. Neavand activitate ne-am hotarat sa o dizolvam. Am realizat o hotarare AGA care ... (vezi toată discuția)
Contestarea cererii de insolventa CABINET DE  AVOCAT PATRASCU GHEORGHE CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE BUNA SEARA! Sunt chemat in judecata pentru deschiderea procedurii generale a insolventei! Ce sanse am daca prn contestatie voi invoca creante certe,lichide ... (vezi toată discuția)