avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda apel 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda apel 112

Buna ziua,

Am apelat in urma cu doua luni si jumatate serviciul 112 pentru un incendiu in interiorul unei cladiri. Primul a ajuns un echipaj SMURD, carora le-am aratat, printr-un geam spart, flacarile (care se redusesera considerabil) si cladirea plina de fum. Ulterior, au sosit si trei autospeciale. Intreaga echipa de interventie (echipajul SMURD si cele trei autospeciale) au plecat imediat - probabil pentru a intra in cladire prin alta parte - fara a-mi comunica absolut nimic. Deoarece era ora 21:30, eram cu doi copii mici in masina si de la dispeceratul 112 mi s-a comunicat de la bun inceput sa astept sosirea echipajului de pompieri (ceea ce facusem), am plecat spre casa. Ulterior (din cate imi amintesc, in aceeasi seara) am primit un apel de la un agent de politie care m-a intrebat cum s-au petrecut faptele, pentru ca echipajul de politie nu m-a gasit la locul incidentului. I-am comunicat, in amanunt, ce am descris si mai sus, precum si faptul ca nu am stiut, si nici nu mi s-a comunicat, faptul ca va ajunge si politia la fata locului sau ca trebuie sa astept si sosirea politiei (iar eu, in desfasurarea evenimentelor, nu m-am gandit la acest aspect). Agentul de politie a ascultat ce am avut de declarat si nu mi-a comunicat absolut nimic.
Astazi am primit un proces verbal prin care sunt amendat cu suma de 500 de lei pentru alertarea falsa a agentilor de politie in cadrul incidentului prezentat anterior. In primul rand, eu nu am alertat politia, ci pompierii. In al doilea rand, am vazut flacarile si fumul cu ochii mei, iar membrul echipajului SMURD cu care am fost la geamul respectiv le-a vazut si el. In al treilea rand, pe procesul verbal este mentionat faptul ca nu a fost nici un martor de fata deoarece atunci cand echipajul de politie a ajuns la adresa eu nu mai eram acolo si, ulterior, am refuzat apelul telefonic pentru a lamuri situatia - ceea ce este o minciuna care cred ca este usor de probat prin obtinerea apelurilor primite pe telefonul meu de la operatorul de telefonie mobila.
Cunosc faptul ca pot face plangere la Judecatorie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal.
Rugamintea mea este sa imi spuneti, data fiind situatia, cum este mai bine sa atac aceasta amenda, pe ce trebuie sa pun accentul in plangere si daca are rost sa dau un telefon sau sa merg la sectia de politie in prealabil pentru a discuta cu agentul care a intocmit procesul verbal sau cu seful sectiei (asta in masura in care procesul verbal poate fi anulat de sectia respectiva de politie).
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:37, 1 Martie 2018
Daca intentionati atacarea PV nu mai desfasurati demersuri pentru telefoane sau contactare agent de politie/sef sectie
Procesul verbal nu poate fi anulat decat de catre instanta de judecata in cazul in care acaesta apreciaza ca exista intrunite conditiile legal prevazute care atrag nulitatea procesului verbal de contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 61/1991 art. 3 al. 11 torr10 torr10 Daca suni la 112 la ora 18,55 m-au intrebat daca e urgent ,am spus ca nu ;nu e crima ,,atentat cu bomba,incendiu sau alta catastrofa, doar ca solicit un ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala Gabriel77 Gabriel77 Buna seara. In urma unui incident in care am fost agresat verbal si fizic, am apelat 122 pentru a trimite un echipaj, la sosirea echipajului agresorul fugise, ... (vezi toată discuția)
Amenda 112 adi_vor adi_vor Buna ziua ! am ridicat o recomandata...de la politie...am crezut ca o fi vreo amenda de radar ceva...zic...asta e o platesc si gata . cand ce sa vad....ce-i ... (vezi toată discuția)