avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchirierea apartamntului personal in regim hotelier - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchirierea apartamntului personal in regim hotelier - cel mai convenabil

1) Personala fizica plateste anual impozit 16% si CASS 5,5% din norma de venit (aprox 15.000lei) .. Deci aprox 3200 lei.
2) PFA plateste in sistem real
3) O intreprindere (care aplica impozit/profit) va plati I/p pentru alte activitati si impozit specific pentru activitati hoteliere... (asta inseamna ca daca inchiriam o garsoniera tot anul.. vom plati impozit specific doar 40 lei/an??)
4) Microintreprinderile (Impozit/venit)... aici m-am pierdut de tot.. anyone??
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Denisaghi, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata cas de catre o pfa, care este si pensionar dorel13 dorel13 Sunt pensionar si angajat cu contract de munca cu timp cu timp partial - 2 ore si PFA. Pentru primele doua platesc CAS. Pentru activitatea desfasurata ca PFA ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)