avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PLATA CAS DE CATRE O PFA, CARE ESTE SI PENSIONAR
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PLATA CAS DE CATRE O PFA, CARE ESTE SI PENSIONAR

Sunt pensionar si angajat cu contract de munca cu timp cu timp partial - 2 ore si PFA. Pentru primele doua platesc CAS. Pentru activitatea desfasurata ca PFA trebuie sa platesc CAS si daca da, cum se calculeaza avand in vedere urmatoarele:
-modalitatea de impozitare norma de venit;
-norma de venit anuala stabilita de Consiliul Judetean pentru activitatea prestata este de 8600 lei, la care rezulta un impozit anual de 1376 lei si avand in vedere ca este redusa cu 40%, platesc la adm. financiara un impozit anual de 826 lei. Multuemsc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:43, 24 Decembrie 2011
In cazul PFA titularul plateste CASS, indiferent daca mai plateste sau nu aceasta contributie si pentru ca obtine alte venituri.

Contributia se calculeza in procent de 5,5% din acelasi venit la care fiscul aplica 16%. (La Casa de Sanatate mergeti cu decizia de impunere.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa Bogdan Petru Bogdan Petru Buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt impozitele pentru PFA,cand si la ce institutii se platesc? (vezi toată discuția)
Infiintare/functionare pfa sierra sierra Pentru ca nu reusesc sa aflu singura toate informatiile legate de PFA, vreau sa aflu cu cine ar trebui sa ma consult ca sa stiu ce sa aleg. Unii spun ca cu un ... (vezi toată discuția)