avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ptr asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ptr asociatia de locatari

Buna ziua.Daca sotul vine acasa pentru 10 zile sunt obligata sa-l trec la plata intretineri pentru cele 10 zile??
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 08:17, 2 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Potrivit Normelor la Legea 230/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
astfel nu aveti aceasta obligatie daca sederea sotului este mai mica de 15 zile.
Cu stima!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca o persoană să fie trecută la cheltuieli trebuie să stea 15 zile consecutive in imobil .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

BEN46 a scris:

Pentru ca o persoană să fie trecută la cheltuieli trebuie să stea 15 zile consecutive in imobil .

Unde e prevazut termenul "consecutive"? In L230 sau HG1588 nu apare niciun astfel de cuvant sau din familia de cuvinte. Daca ar fi asa, ne-am scoate cu totii de la intretinere daca plecam din oras o data la 2 saptamani in weekend.

D-na Daniela, in locul dvs l-as trece pe sot o luna din trei la intretinere. Asa mi s-ar parea echitabil fata de vecinii mei. Legea e una dar obrazul e alta (ma refer la obrazul meu).
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
CipM, utilizator
Bravo @CipM - very good!
Pe bune, cine face "pontajul" sotului pentru cele 10 zile? Dar de cele sarbatori, cele 10 zile se fac 15 - 20de zile? Sta cineva la usa blocului sa verifice prezenta? In concediu, mergeti toata luna in statiune?
Sa va mai zic ceva - ca sa va imbunez: nu sunteti prima care va dati de ceasul mortii pentru sotul, prietenul, prietena care mai vine pe-acasa doar la sfarsit de saptamana!
Bine a zis cineva mai sus - ...obrazul este alta... Si cand te ganesti ca discutam de 10-15 lei/luna... Halal de mamele voastre care v-au facut educatie!
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator


BEN46 a scris:

Pentru ca o persoană să fie trecută la cheltuieli trebuie să stea 15 zile consecutive in imobil .

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada aspectul de consecutivitate
Disp HG nr 1588/2007 art 17 al r prevede dreptul comitetului executiv a introduce la calcul persoanele care domiciliaza definitiv sau provizoriu -minimum 15 zile pe lună-,fara a conditiona daca 15 zile sunt consecutive sau total zile locuite in respectivul imobil

Alte discuții în legătură

Intretinere ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca se poate cind se poate trece o persoana la intretinere.este vreo lege,eu am un prieten care vine la mine nu mereu cind sint de servici ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Cate zile trebuie sa lipsesti de acasa pentru a fi scos de la intretinere? ionutzlazar_1976 ionutzlazar_1976 Cele 15 zile in care sunt plecat de acasa trebuie sa fie consecutive? Eu vin acasa, vineri seara in jurul orei 20 si plec duminica la ora 19. In consecinta ... (vezi toată discuția)