avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

As dori sa stiu daca se poate cind se poate trece o persoana la intretinere.este vreo lege,eu am un prieten care vine la mine nu mereu cind sint de servici seara nu vine sau cind are treaba el acasa la el nu vine,cum se procedeaza,am inteles ca trebuie sa stea efectiv 2 saptamini continuu casa fie trecut,la mine nu sta asa,va rog vreau un raspuns.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:53, 25 Ianuarie 2012
O persoana se trece in evidenta la asociatia de proprietari-pentru plata cotelor de intretinere in situatia in care locuieste mai mult de 15 zile consecutiv
Pentru lamuriri suplimentare parcurgeti Legea nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 pe care le gasiti in sectiunea asociatii de proprietari la "Documente utile"
Opinia mea: pentru a imbina utilul cu placutul fara dureri de cap din cauza vecinilor vigilenti, v-as sugera sa-l treceti si pe prietenul dvs. ca persoana prezenta - desi cum ati spus el locuieste in alta parte si, probabil este trecut si acolo la intretinere. Daca va uitati la costurile acestei ”afaceri” , comparandu-le cu cele pe care le-ati face mergand in alta parte pentru a va intalni, veti constata o economie f. mare in bugetele dvs.
Ce nu as da sa mai pot sa am si eu aceasta optiune.... Succes!
15 zile ca 15 zile dar atentie @ynocentta ca nu scrie in lege "consecutiv" sau mi-a scapat mie
mentionez ca am totul contorizat mai putin gazele ,dar mai sin pe scara care nu au trecute toate persoanele la intretinere,si daca el nu sta 15 zile cum sa-l trec,vine azi,apoi cind eu sint de servici nu vine sta la el acasa apoi eu 8 zile pe luna nu sint acasa .
Pai daca aveti totul contorizat, asa cum spuneti, inseamna ca platiti conform acestor contoare. Sumele repartizate pe numar de persoane sunt foarte mici, asa ca nu vad de ce sa aveti probleme, sa dati ocazia la discutii din partea vecinilor, pentru cativa firfirei.
In asociatia noastra cheltuielile ce se repartizeaza pe numar de persoane sunt in jur de 8-10 lei pe luna de persoana. Un apartament poate avea, in functie de consumurile contorizate si suprafata apartamentului suma de 60 lei - 90 lei - 180 lei pe luna pentru toate cheltuielile din care doar 10 lei pentru o persoana. Asadar o persoana in plus poate creste intretinerea la 70 , 100 sau 190 lei pe luna respectiva.
Pentru linistea dv declarati la asociatie inca o persoana si ramaneti prietenu cu vecinii.

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Ptr asociatia de locatari Capris Daniela Capris Daniela Buna ziua.Daca sotul vine acasa pentru 10 zile sunt obligata sa-l trec la plata intretineri pentru cele 10 zile?? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)