avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Despre taxe in Romania pentru nerezident fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Despre taxe in Romania pentru nerezident fiscal

Buna

Mi-as dori sa intru in contact cu un specialist in taxe in romania care m-ar putea ajuta si cu depunerea declaratiilor necesare. Exista asa ceva in romania?

Intrebarea mea este: daca sunt nerezidenta fiscal (cu certificare de la ANAF), dar am venituri din chirii si tranzactii bursiere din romania atunci ce taxe am obligatia sa platesc in romania pe venit?

As dori sa stiu daca in situatia in care sursa pentru asemenea venituri este teritoriul romaniei daca trebuie sa platesc impozitul pe venit in romania prima data urmand sa includ detaliile in declaratia de venit din tara de rezidenta

As aprecia un ajutor sau un contact al unui specialist in taxe cu care as putea colabora in acest sens

Multumesc
Ramona
Cel mai recent răspuns: Oana Beldie , Avocat 18:50, 1 Martie 2018
Bună ziua,

Ne puteți spune care este țara de reședință? Vă întreb pentru că există convenții pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale, semnate între România și alte țări. Funcție de aceasta vă putem da un răspuns personalizat.

Toate cele bune,

Av. Oana Beldie
Buna Oana, sigur este vorba de Marea Britanie ca si tara de rezidenta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti gasi conventia despre care va scriam aici: [ link extern ]
In ce priveste taxele ce trebuie achitate:
1. Pentru veniturile din chirii trebuie achitat un impozit de 10% calculat la o baza de 60% din valoarea chiriei. - art. 84 Cod fiscal
2. Pentru veniturile din chirii nu se achita CAS
3. Pentru veniturile din chirii se achita CASS doar in anumite situatii prevazute de lege.

Veniturile din chirii se platesc in Romania.

In ce priveste situatia veniturilor din tranzactii bursiere, acestea se pot impozita in statul de rezidenta, conform art.13 din conventia pe care o gasiti la link-ul de mai sus. Ele pot fi impozitate si in Romania, conform legislatiei proprii, dar doar daca incasarile dvs depasesc plafonul egal cu 12 salarii de baza minime brute pe tara. (in situatia in care sunteti sub acest plafon, nu aveti obligatia de a achita CASS)

Declaratiile pot fi depuse si on line :) daca totusi va simtiti mai in siguranta sa va sprijine cineva cu depunerea lor, puteti imputernicii orice persoana, cu procura notariala, sa va faca acest serviciu.
Sper sa va fie de ajutor.

Avocat Oana Beldie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Impozite in romania la venituri din u.s.a viochi viochi Buna ziua ! Fica mea a primit o bursa de studii de doctorat in U.S.A., avand o remuneratie considerata de statul roman ca venit impozabil !!! Mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)