avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Bună ziua...Sunt o mămică în concediu de crestere a copilului și în curând ar trebui sa mă întorc la munca , numai ca angajatorul meu va desființa postul meu. Pot sa beneficieze de șomaj în condițiile acestea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oltea1979 , utilizator 19:53, 1 Martie 2018
Buna ziua,
In cazul in care intervine concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului (încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia- Art.65 din Codul Muncii), aveti dreptul la somaj.
In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului

- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la somaj patratel1968 patratel1968 Pot sa beneficiez de somaj daca contractul meu se termina de drept la termen? Am avut contract de munca pe perioada determinata si contractul meu se incheie ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj dupa concediul de crestere copil klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! In curand se implineste termenul de doi ani in care am fost in concediu pentru crestere copil si in continuare as vrea sa beneficiez de somaj, ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, societate in faliment baican constantin baican constantin Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. ... (vezi toată discuția)