avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Am urmatoarea problema:

Proprietarul A vinde in 1995 un teren in temeiul PV de punere in posesie cumparatorului 1 care vinde lui 2 care vinde lui 3 care, in temeiul unui ctr.de ipoteca (din 1998) cu banca B, gireaza cu terenul un imprumut contractat de societatea S ; aceasta nu returneaza creditul si terenul este vandut prin AVAB la licitatie in 2003 fiind adjudecat de S.C. XX. Adjudecatara detine PV de licitate in care se precizeaza ca constituie titlu de proprietate, dar nu-si intabuleaza dreptul. Bun.

Tot proprietarul A vinde acelasi teren in anul 2001, de data asta in temeiul titlului de proprietate, catre cumparatorul B care isi si intabuleaza dreptul, fapt constatat de S.C. XX – adjudecatara – careia i s-a respins cererea de intabulare.

Intentionam sa introducem o actiune in revendicare in contra cumparatorului B, cu chemarea in garantie – aici e problema ! – a AVAS. In fisa de licitatie a terenului se mentioneaza insa : debitor societatea S ; proprietar activ 3.

Pe cine ma sfatuiti sa chem in garantie pentru ca actiunea sa nu-mi fie respinsa ? Are AVAS calitate procesuala ?
Va multumesc ,

Rodica

Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 17:04, 23 Februarie 2006
La o cercetare oarecum superficiala a spetei, cred ca indiferent pe cine ati chema in garantie, pana la urma tot la proprietarul A se va ajunge, pentru ca el a fost lipsit de buna credinta, vanzand un bun de doua ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Se poate adjudeca imobilul daca exista o contestatie la executare? Florin-Marius Florin-Marius Buna seara! Am si eu urmatoarea speta: Marian, Emil si Ana sunt garanti pentru un BLA BLA SRL. Acestia au facut un credit la Banca XXXXX. Banca a ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)