avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vânzare-cumpărare părți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vânzare-cumpărare părți sociale. Mă ajută faptul că încă nu e înregistrat la Registrul Comerțului?

Un contract de vanzare-cumparare de parti sociale,autentificat la notariat,care inca nu si-a urmat cursul la Registrul Comertului, inca nu s-a efectuat cesiunea partilor sociale poate fi anulat ?. Eu ca si vanzator nu mai sunt de acord sa vand acelei persoane,din cauza pretului prea disproportionat, respectiv prea mic. Am primit o oferta mai apropiata de pretul pietei. Repet ca procedura de cesionare la Registrul Comertului inca nu a inceput. Exista decat contractul autentificat. Daca exista posibilitatea de anulare in aceasta faza, cum se procedeaza si cui trebuie sa ma adresez? Astept raspunsul Dvs. si va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:47, 2 Martie 2018
Contractul e o intelegere intre parti. Poate are si clauza executorie. Dvs doriti sa-l denuntati unilateral. In contract aveti desigur clauze care arata ce se intampla in aceste situatii.
Nefiind inregistrat la Registrul COmertului, contractul nu este opozabil tertilor in schimb intre vanzator si cumparator el produce efecte. Discutati cu un avocat cu actele in fata. Puteti incerca sa anulati contractul in instanta sustinand ca a fost afectat de un viciu de consimtamant:
Art. 1221

Leziunea

(1) Există leziune atunci când una dintre părţi, profitând de starea de nevoie, de lipsa de experienţă ori de lipsa de cunoştinţe a celeilalte părţi, stipulează în favoarea sa ori a unei alte persoane o prestaţie de o valoare considerabil mai mare, la data încheierii contractului, decât valoarea propriei prestaţii.

(2) Existenţa leziunii se apreciază şi în funcţie de natura şi scopul contractului


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare de necesitate vs stare de nevoie ContSters184698 ContSters184698 In NCC la violenta viciu de consimtamant art. 1218 arata : contractul incheiat de o parte aflata in [b]stare de necesitate[/b] poate fi anulat decat daca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la cumpararea unui teren maria85maria maria85maria buna ziua ! Am o nelamurire...am cumparat un teren de 14 ari,cu o suma enorm de mare 5000 euro si am semnat contract de comun acord,fara sa ne anunte ... (vezi toată discuția)
Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)