Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in privinta obligativitatii aplicarii lg pv prelucrarea datelor cu caracter personal. Am inteles conform ultimelor schimbari legislative inclisiv directive la nivel european, ca incepand cu 25, mai 2018 se aplica amenzi substantiale daca institutiile /firmele/orice alte organizatii care folosesc date cu caracter personal nu au desemnata o persoana care sa raspunda de aceasta activitate.
Mai precis este vorba de un ONG, cu activitati de utilitate publica, volum mic de activitate, ( date personale spre prelucrare), precum si nr mic de salariati
Din ceea ce am mai citit reiese ca este vorba de companiile mari gen telefonie, banci .... etc
Spuneti-mi va rog daca trebuie sa aplic sau nu aceasta lege sau ma pot incadra la exceptii, daca acestea exista?
Multumesc
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligatia de a avea un responsabil "data protection officer" certificat din 25 mai cand devine aplicabil noul Regulament UE cunoscut prin acronimul englez GDPR nu o au orice entitati. Dar nu dupa forma juridica se face diferentierea, si prin urmare cu datele furnizate despre ONG nu se poate da un raspuns sigur. Probabil ca nu veti avea nevoie, dar trebuie o verificare concreta...
Multumesc pt amabilitate.ONG-ul despre care este vorba are 17 salariati si fiind de utilitate publica, obiect activitate gazduire si ingrijire persoane varstnice aflate in situatie de risc social ( 40 pers ). Inca nu am reusit sa studiez legislatia, asa ca va multumesc pentru toate informatiile !