avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Aplicabilitate GDPR
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Aplicabilitate GDPR

Buna ziua. Sunt angajata in cadrul aparatului tehnic al unei Asociatii (ONG, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica). Detinem si prelucram doar datele personale (cele din cartea de identitate) ale asociatilor in numar de 45 de membri strict in scopul identificarii si mentionarii lor in Statut si ale salariatilor in numar de 5, . Intrebarea mea: Este asociatia operator de date cu caracter personal? Avem obligatia sa implementam GDPR? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:24, 10 Iunie 2018
Pana acum nu pare. Insa ati uitat sa mentionati cu ce se ocupa ONG (in masura in care are vreo legatura cu persoane fizice), de acolo ar putea sa apara obligatia de conformare
Multumesc pentru raspuns! Nu, nu are legatura cu persoane fizice si nu desfasoara activitati economice.
Faptul de a desfasura sau nu activitati in scop[uri comerciale este un criteriu care se aplica doar persoanelor fizice potential Operatori, nu in cazul entitatilor cu/fara persoanlitate juridica. Pe acesta nu ar trebui sa il luati in calcul.
toate ONG si toate firmele si alte persoane juridice de drept privat sunt operatori de date cu caracter personal si au obligatia de a respecta GDPR, Daca prelucrati doar datele propriilor membri e foarte simplu si nu aveti mare lucru de facut pentru a fi in concordanta cu cerintele GDPR si de fapt nu prea trebuie sa faceti mare lucru in plus fata de ce trebuia si pana acum... ca cea mai mare parte din cerintele GDPR se regaseau si in legislatia anterioara...
si daca nu ar fi angajator si ar fi compus numai din persoane juridice, asociatia tot ar prelucra date cu caracter personal, ca le are pe cele ale membrilor organelor ei si pe ale reprezentantilor persoanelor juridice membre. Doar ca la ce prelucrari face, probabil va avea foarte putine si simple lucruri de facut pentru a respecta toate cerintele GDPR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)
Gdpr -contracte propietari asociatie proprietari casutza casutza Buna seara, Va rog frumos o lamurire pe urmatoarea problema: Fostul presedinte al asociatiei de proprietari refuza sa predea noului presedinte ... (vezi toată discuția)
Gdpr - ce înseamnă operator de date cu caracter personal? suntem ... toma necredinciosul toma necredinciosul GDPR - Ce înseamnă operator de date cu caracter personal? Suntem o firma care are contracte de colaborare cu alte cateva zeci de srl-uri, deci ,,datele ... (vezi toată discuția)